Esports 06/02/2021

Varane salva Zidane al camp del cuer (1-2)

El Reial Madrid s'imposa a Osca gràcies a un doblet del defensa francès

Benzema felicita Varane per l'1-1.

El Reial Madrid ha hagut de remuntar per guanyar al camp de l'últim classificat de la Lliga. Un golàs de Javi Galán només començar la segona part ha posat contra les cordes els blancs, que han rectificat gràcies a l'oportunisme de Raphaël Varane en dues jugades a pilota aturada. Amb aquest resultat, el Madrid obliga el Barça a sumar un triomf aquest diumenge a Sevilla contra el Betis per mantenir la segona posició a la competició estatal.

Zinedine Zidane, ja recuperat del coronavirus, s'ha plantat a El Alcoraz amb un equip de circumstàncies. Com a prova de la precarietat, una nòmina de reserves amb només dos porters, dos futbolistes del primer equip (Mariano i Marcelo) i dos xicots del filial. Tot i la falta d'arguments, i després de la derrota de la setmana passada a Valdebebas davant del Llevant (1-2), el Madrid estava obligat a sumar els tres punts contra l'Osca. El guió del partit ha entregat des del primer minut la possessió als blancs, que s'han encomanat als dos de sempre, Kroos i Modric, per buscar espais on no n'hi havia. Per davant, Benzema, molt vigilat pels rivals, no ha trobat associació possible amb Vinícius i Asensio en tota la primera part. Tampoc amb els dos laterals. Resultat: cap ocasió clara del Madrid abans del descans per inquietar Álvaro Fernández.

La pel·lícula ha canviat a la segona meitat gràcies al pas endavant que Pacheta ha encarregat al seu Osca. Només un minut ha trigat l'equip aragonès a exigir la defensa madridista amb una escapada per la dreta de Maffeo, que ha centrat a l'àrea per a la rematada del veterà Mikel Rico al travesser de Courtois. Tres minuts després d'aquest avís, i un altre cop a l'esquena de Mendy, els locals han generat l'acció que ha desfet la igualada al seu favor. Galán, lateral esquerre de l'Osca, ha acompanyat un contracop per acabar fent un dels gols de la jornada. Ha controlat la bola a la frontal i s'ha estrenat com a realitzador a Primera amb un xut engaltat a l'escaire blanc. La diana, preciosa, ha animat els de Pacheta, que han tingut el 2-0 en una rematada de Rafa Mir que s'ha trobat amb el travesser. Alhora, però, ha despertat el Madrid, que ha reaccionat a base de pilota aturada.

Ramos, operat del genoll

Una falta de Silva a Asensio al minut 55 ha servit per descobrir que Benzema també val com a llançador. El francès ha xutat des de la frontal a la creueta d'Álvaro i el refús l'ha aprofitat Varane per fer l'1-1 de cap. La potència en el joc aeri del defensa ha marcat la diferència per començar a salvar la papereta del Madrid contra el cuer, que encara ha tingut dues oportunitats abans d'acabar sucumbint a la inèrcia blanca. Les dues de Mir, que en primera instància ha obligat Courtois a fer una estirada fabulosa i després ha rematat per poc per sobre del belga. A partir d'aquí, la fe de l'Osca s'ha anat apagant i el Madrid ha anat acumulant mèrits per endur-se els tres punts de l'Alcoraz. Álvaro ha frustrat fins a tres acostaments clars dels madridistes, però no ha pogut fer res perquè Varane, que aquesta temporada encara no havia marcat cap gol, repetís amb la xarxa en posició d'ariet després d'una altra acció d'estratègia servida per Kroos. A falta de Ramos, que s'ha operat del genoll i no tornarà fins d'aquí a dos mesos, Zidane celebra l'aportació realitzadora del seu altre central titular. El tècnic, discutit per la irregularitat de l'equip, agafa aire.