Pistorius
Esports 11/09/2014

Pistorius és declarat "no culpable" d'assassinat

La jutge creu que l'atleta va disparar intencionadament l'arma contra la seva nòvia però això no implica que la volgués matar

Efe
1 min

PretòriaLa jutge del procés contra l'atleta Òscar Pistorius ha declarat aquest dijous "no culpable" al velocista del delicte d'assassinat que li imputava l'acusació pública per matar a trets la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. Tot i que la jutge creu que Pistorius va disparar deliberadament la seva arma i no per accident, com va assegurar el velocista durant el judici, considera que "no pot ser declarat culpable d'assassinat" perquè la seva intenció de disparar no implica el seu desig de matar la seva parella.

En aquest sentit, però, la jutge del cas creu que Pistorius podria haver demanat ajuda enlloc d'agafar l'arma i disparar, després de percebre l'entrada d'un intrús a casa. Masipa opina que "una persona raonable" s'hauria comportat d'una altra manera i que l'atleta va actuar amb negligència en obrir foc.

En la lectura del veredicte, que s'ha ajornat fins divendres i que encara podria acabar condemnant Pistorius d'homicidi (la legislació sud-africana no especifica quina pena hauria de complir), la jutge Thokozile Masipa critica al corredor, a qui va qualificar de testimoni "contradictori i evasiu". Masipa destaca que diverses parts de la versió dels fets de l'atleta no tenen sentit però considera "no fiables" els testimonis principals de l'acusació.

stats