FÓRMULA 1
Esports 25/07/2016

Rei d’Hungaroring i nou líder del mundial

Lewis Hamilton guanya la partida al seu company Rosberg en una cursa perfecta i suma el cinquè triomf

Martí Molina
2 min
Lewis Hamilton celebrant el triomf a Hongria davant de Nico Rosberg, que va acabar segon.

BarcelonaL’única cosa que sabien tots els pilots abans de començar el Gran Premi d’Hongria era que la sortida seria crucial. Hungaroring és un traçat estret, sense rectes llargues, i costa molt fer-hi avançaments. Per tant, començar bé volia dir tenir molta feina feta. I qui millor va fer els deures va ser Lewis Hamilton. El pilot anglès va completar el seu sorpasso particular i va superar el seu company d’equip Nico Rosberg a la sortida per acabar creuant primer la línia de meta. Una victòria, la cinquena de la temporada i la cinquena a Hongria -ja és el pilot que més vegades hi ha guanyat- que també el situa líder del mundial.

A Rosberg se li va enganxar l’embragatge en el pitjor moment. Sortia des de la pole però va veure com el seu company d’equip a Mercedes el superava. L’alemany ja va fer molt evitant que els altres que venien al darrere, els dos Red Bull, també l’avancessin. Però un cop es va estabilitzar la situació, Rosberg tenia ben clar que no podria aspirar a la victòria. Li calia un error de pilotatge de Hamilton, que, com és habitual en el tres vegades campió, no va cometre.

Sense avançaments i amb l’asfalt totalment sec, la cursa va ser més aviat avorrida, sobretot al tram inicial. Els únics brots d’emoció van arribar amb les aturades al box, en què els equips van mirar de jugar amb l’estratègia per guanyar posicions aprofitant els canvis de pneumàtics. A l’hora de la veritat, els uns van copiar els altres i la cosa va acabar més o menys com havia començat. Només a l’últim stint hi va haver una mica d’emoció, sobretot amb la lluita entre Max Verstappen i Kimi Räikkönen, que va acabar amb un petit toc entre ells i amb l’holandès guanyant la partida, encara que fos defensant la posició al límit del reglament.

Hamilton també va veure, al final, que tenia Rosberg a prop. Però l’anglès no va perdre els papers en cap moment. Quan calia accelerar, ho feia; i quan calia guardar pneumàtics, també. A Rosberg no li va quedar més remei que resignar-se amb el segon lloc, insuficient per mantenir-se líder del certamen. Si a l’inici del campionat semblava que l’alemany ho tenia de cara -quatre victòries en les quatre primeres carreres- ara ben pocs aposten per ell.

Més batalla a la casa de Mercedes

La lluita Hamilton-Rosberg viurà un nou capítol diumenge que ve, precisament a Alemanya, a can Mercedes. Un bon lloc perquè Rosberg intenti demostrar que pot competir de tu a tu amb el seu company i rival, i per veure si l’escuderia es decanta per afavorir un dels dos pilots o si se’n renta les mans.

Qui també té una nova revàlida és McLaren, que dissabte va situar els dos monoplaces a la Q3, i amb un Alonso que va acabar setè a la cursa. L’equip pot ratificar a Hockenheim que aquest salt de qualitat no és només flor d’un dia.

stats