COPA DE LA CERS
Esports 26/04/2015

Els penals deixen el Reus Deportiu sense la glòria europea (2-2)

L'Sporting de Portugal suma la seva segona Copa de la CERS en un partit ensopit en què els reusencs han vist com els empataven a cinc minuts pel final del temps reglamentari

Jordi Graell
L'Sporting de Portugal, campió de la CERS

IgualadaL'Sporting de Portugal és el nou campió de la Copa de la CERS d'hoquei patins després d'empatar 2-2 i imposar-se a la tanda de penals contra el Reus Deportiu, en la final disputada al Pavelló de les Comes d'Igualada L'Sporting s'ha avançat ben aviat amb un gol afortunat de Tiago Losna. Tot i que semblava que Roger Molina aconseguia aturar el llançament, finalment la bola s'ha acabat introduint al fons de la xarxa. Poc després 'Poka' tornava a anotar pels portuguesos, però els àrbitres han anul·lat el gol per falta en atac. Com li va succeir al Monbus Igualada a les semifinals, el Reus s'ha sentit impotent durant una bona estona davant un rival que es trobava molt còmode amb el marcador a favor i que allargava totes les possessions fins a la passivitat.

El Reus torna a deixar escapar un títol en els últims instants

El temps corria i l'únic recurs que tenien els d'Alejandro Domínguez eren els xuts exteriors de Marc Coy i Matías Platero, i d'aquesta manera ha acabat arribant el gol de l'empat. Coy, en un xut ras i fort a la frontal de l'àrea, ha tornat a ficar els reusencs dins el partit, i poc després ha tingut l'opció de posar per davant el seu equip amb la desena falta dels de Nuno Lopes, però Angelo Girao ha aconseguit aturar-li la falta directa. De nou, però, el cerdanyolenc ha estat decisiu per capgirar el marcador, ja que un llançament seu des de la llarga distància ha estat desviat per Xavi Costa significant el 2-1. Amb el resultat desfavorable, l'Sporting ha deixat d'especular i s'ha obert en busca de l'empat. El Reus també ha disposat d'opcions per augmentar l'avantatge, però havia d'anar amb compte perquè es trobava a només una falta de concedir una directa al seu rival.

Al Reus, però, li han aparegut vells fantasmes d'altres finals perdudes com la de la Copa del Rei a Oviedo i la de la Lliga Europea a Andorra. A cinc minuts pel final, un xut aparentment inofensiu des de la seva pròpia àrea de Ricardo Figueira s'ha estavellat a la tanca de darrere la porteria de Molina i Joao Pinto ha estat el més murri caçant el refús per anotar i enviar el partit a la pròrroga.Tot i que els dos equips es trobaven a una falta de la directa, els àrbitres no han xiulat cap més acció a pilota aturada i el desenllaç s'ha produït als penals, on Girao s'ha convertit en l'heroi de l'Sporting aturant tres penals a un Reus en què només ha pogut anotar Joan Salvat, mentre que els gols de 'Poka' i Nico Fernández han donat al conjunt lisboeta la seva segona Copa de la CERS, trenta-un anys després de la primera.