Tenis
Esports 04/05/2013

El director general de Roland Garros rebutja alterar la classificació de l'ATP per beneficiar Nadal

S'havia especulat amb la possibilitat que Rafa Nadal –cinquè– fos un dels primers caps de sèrie per evitar que es creués amb Novak Djokovic abans de les semifinals

Efe
2 min

ParísEl director general de Roland Garros, Gilbert Ysern, ha assegurat que el torneig de terra batuda renúncia a modificar l'ordre dels seus caps de sèrie per millorar la situació de Rafael Nadal, guanyador de les set últimes edicions.

El manacorí és actualment cinquè jugador del món, el que li atorgaria la mateixa posició de favorit a Roland Garros, la qual cosa pot avançar a quarts de final un eventual duel amb el número u, el serbi Novak Djokovic.

En declaracions que aquest dissabte publica el diari "L'Équipe", Ysern assegura que van estudiar la idea d'elevar l'estatus de cap de sèrie de Nadal, però que finalment mantindran l'escala en funció de la classificació de l'ATP.

El responsable de Roland Garros indica que la idea que van estudiar era situar Nadal com a cap de sèrie número u: "Tenint en compte el que Nadal significa per a París, atès que és el millor jugador de la història d'aquest torneig, no semblava incongruent que tingués el dorsal 4 o 5 ", explica.

Ysern desmenteix que l'objectiu fos evitar un duel a quarts amb Djokovic, hipòtesi que "animaria la meitat de la segona setmana". "Ens van acusar de manipular el quadre. L'únic que volíem fer era un gest simbòlic, un homenatge", afirma el responsable del torneig, que assenyala que en cap moment el mallorquí va demanar que li milloressin l'estatus.

La idea va ser rebutjada per la polèmica provocada i perquè l'opinió entre jugadors i observadors estava molt dividida. "Per calmar les coses hem decidit no canviar res en el sorteig", assegura.

Va ser l'extennista francès Guy Forget, actual assessor de Roland Garros, qui va llançar la iniciativa de millorar la condició de cap de sèrie de Nadal, la classificació ATP es veu afectada per les seves set mesos d'absència per lesió.

Els tornejos del Grand Slam no tenen l'obligació de seguir l'ordre de caps de sèrie de la classificació mundial, cosa que sol fer Wimbledon tenint en compte els resultats dels jugadors sobre herba.

En el passat, l'Open dels Estats Units va establir un ordre propi de caps de sèrie en 1996, però la idea va xocar amb una revolta dels jugadors que va obligar els organitzadors a repetir el sorteig.

stats