BARÇA
Esports 13/04/2015

L'Advocacia de l'Estat demana 2 anys de presó per a Bartomeu i 6 per a Rosell en el cas Neymar

Rebaixa 9 mesos la pena que va demanar el fiscal per a Rosell en imputar-li dos delictes, i no pas tres

Efe
2 min
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu seran jutjats en el cas que estudia un possible frau en el fitxatge de Neymar.

BarcelonaL'Advocacia de l'Estat ha demanat una pena de 2 anys i 3 mesos de presó per al president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, tal com ja va avançar l'ARA. Finalment, per a Sandro Rosell es demana una pena de 6 anys i 9 mesos per delictes fiscals en el fitxatge del brasiler Neymar. L'Advocacia demana en el seu escrit d'acusació, remès a les parts, la mateixa pena carcerària que va reclamar la Fiscalia per a Bartomeu, pel mateix delicte fiscal corresponent a l'any 2014.

No obstant això, rebaixa 9 mesos la pena que va demanar el fiscal per a Rosell, de 7 anys i 3 mesos a 6 anys i 9 mesos, en acusar-lo, igual que la Fiscalia, de dos delictes fiscals de 2011 i 2013, però no d'un delicte societari, ja que no està legitimada per a això. L'Advocacia, en representació de l'Agència Tributària, també acusa en el seu escrit el Barcelona com a persona jurídica per tres delictes fiscals pels mateixos tres anys (2011, 2013 i 2014), i reclama així mateix al club que pagui a Hisenda 11,4 milions en concepte d'indemnització per responsabilitat civil.

Manté les multes reclamades per la Fiscalia per als tres acusats: 22,2 milions d'euros al Barcelona, 25,1 milions a Rosell i 3,8 milions a Bartomeu. Igual que el fiscal, l'Advocacia de l'Estat acusa Bartomeu i Rosell d'haver participat en el fitxatge suposadament fraudulent de Neymar, pel qual el club va deixar de pagar a Hisenda 13 milions d'euros en aquests tres anys.

El fiscal detallava en el seu escrit d'acusació els contractes que es van signar per aconseguir fitxar un any abans Neymar, alguns d'ells disfressats amb altres conceptes, de manera que la contractació del jugador va costar finalment al club un total de 83,3 milions d'euros, contra els 57,1 milions que va declarar el Barça en els seus comptes, a la qual cosa se sumaria la quantitat defraudada a Hisenda de 13 milions d'euros.

stats