RUGBI
Esports 20/04/2011

El president de la Santboiana, crític amb la Festa del Rugbi Català

Toni Gabarró diu en una carta que el rugbi català no està per a gaires festes i afirma: "Què ha fet la USAP per al rugbi català, a més de protegir els seus legítims interessos?"

Nuria García
2 min
Aficionats de la USAP

BarcelonaEl president de la Santboiana, Toni Gabarró, ha escrit a la web del club una carta molt crítica amb el partit que va disputar la USAP a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. "Si hem de jutjar aquest partit com la gran festa del rugbi català anem en sentit contrari de la realitat. Lamentablement el nostre rugbi no està per a gaires festes. El nostre rugbi no està bé, diria que gens bé, molt pitjor que fa 20 anys", ha escrit Gabarró, que continua: "La USAP és una institució molt consolidada, amb objectius empresarials i amb un gran equip professional. Que jo sàpiga, no entra als seus plans adherir-se a la FCR, ni cedir jugadors a la selecció de Catalunya, ni pagar òbviament les seves llicències a la nostra caixa tan mancada de recursos econòmics".

"Perdoneu, què ha fet la USAP per al rugbi català, a més de protegir els seus legítims interessos? Per què a nivell institucional el nostre Govern els patrocina i no ajuda els nostres clubs amb els diners dels nostres impostos? Per què han desaparegut clubs històrics? On són els camps de joc a Barcelona? I en quin estat es troben els que queden? Recordeu la Foixarda?", comenta el president de la Santboiana, que afegeix: "Sabeu quantes invitacions ha rebut la Unió Esportiva Santboiana per al partit "LA FESTA DEL RUGBI CATALÀ" que es va jugar dissabte passat contra el Toulon: CAP".

Tot i això, Gabarró és conscient que "pels afeccionats al rugbi ha estat un plaer tenir a casa un partit d'aquestes característiques, i tant de bo es repeteixi en un futur tal com ja s'està comentant. Entenc que és una gran promoció per al nostre esport".

Finalment, el màxim dirigent de la Santboiana fa una reflexió en veu alta: "Nosaltres entenem el rugbi en base al codi de valors que promou la IRB: respecte, esperit esportiu, treball en equip, diversió i disciplina. El rugbi ha canviat amb el professionalisme... Ho entenem, però si perdem aquests valors, potser estarem parlant d'un altre esport dins d'una dècada. Només amb la idea de fer reflexionar a tots els que sentim la passió i l'amor per l'oval comentar-vos que primer hem d'entendre el rugbi amb els seus valors, i després construir el rugbi català, sense exclusions".

stats