Esports 16/03/2019

Gal·les no falla i es proclama campiona del Sis Nacions (25-7)

Els gal·lesos han passat per damunt d'una Irlanda decebedora

T.p.

BarcelonaSis anys després, Gal·les va recuperar la corona del Sis Nacions i va guanyar el torneig amb autoritat: va aconseguir el Grand Slam, és a dir, s’ha imposat en els cinc partits que ha disputat. Ahir, en l’última jornada, els gal·lesos van passar per damunt dels vigents campions, els irlandesos, per 25-7. Anglaterra, que va empatar 38-38 en un duel ampassionant davant Escòcia, ja no va poder atrapar els gal·lesos. I Irlanda, que necessitava guanyar a Cardiff per aspirar al títol, va quedar als peus d’un equip que va jugar el millor partit l’últim dia.

Als dos minuts de joc, un xut llarg el va capturar Hadleigh Parkes per fer el primer assaig dels gal·lesos: guanyant ja en tenien prou per ser campions. Abans del descans, tres xuts a pals de Gareth Anscombe van situar el 16-0 en el marcador, que deixava els irlandesos tocats.

A la segona part Gareth Anscombe va conituar castigant els irlandesos, que van fer moltes faltes, sumant punts amb els peus, fins a arribar al 25 a 0. En l’últim minut, Jordan Larmou va fer l’assaig de l’honor per als irlandesos.

Itàlia s’acomiada sense guanyar cap partit

En el primer partit del dia, França va guanyar per 14-25 a Roma els italians, que han perdut tots els partits del Sis Nacions. L’últim dia del prestigiós campionat va concloure amb un emocionant duel entre Anglaterra i Escòcia que va acabar amb empat (38-38).