MUNDIAL 2014
Esports 15/10/2013

Bòsnia, Anglaterra, Rússia i Hondures es classifiquen per jugar el Mundial

Portugal haurà de jugar el play-off de repesca després del triomf dels russos

T.p.
2 min

BarcelonaLa selecció de Bòsnia ha guanyat 0-1 a Lituània i jugarà per primer cop un Mundial. Un gol d'Ibisevic ha donat als balcànics la primera classificació des de la fi de Iugoslàvia, i han superat els grecs al seu grup. Els russos, per la seva part, tampoc han fallat i han empatat a Bakú (1-1). Rússia no jugava un Mundial des de l'any 2002 i envia els portuguesos al 'play-off' de repesca.

Anglaterra ha derrotat per 2-0 a Polònia a Wembley i també s'ha classificat, amb patiments, ja que un empat els hauria enviat a la repesca. Repesca que jugarà Ucraïna, que ha golejat a San Marino.

Itàlia ha punxat 2-2 a Nàpols amb Armènia i podria deixar de ser cap de sèrie al Mundial. Holanda, en canvi, ha guanyat a Turquia, serà cap de sèrie i ha deixat els turcs sense poder jugar la repesca.

La llista de seleccions classificades actualment per al Mundial del Brasil 2014 és la següent: Brasil, Argentina, Japó, Austràlia, Iran, Corea del Sud, Itàlia, Holanda, Estats Units, Costa Rica, Colòmbia, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Rússia, Espanya, Anglaterra, Bòsnia, Hondures, Xile i Equador.

Portugal, al play-off

Les seleccions d'Europa que han de jugar el 'play-off' són Suècia, Portugal, Islàndia, França, Croàcia, Ucraïna, Romania i Grècia. El proper dia 21 es farà el sorteig per emparellar aquests vuit equips en quatre partits. Els guanyadors d'aquests duels també es classificaran pel Mundial.

Hondures, classificat

A la zona CONCAF, Hondures ha empatat 2-2 a Jamaica i s'ha classificat per ser al Mundial, acompanyant els Estats Units i Costa Rica. La selecció més potent de la zona, Méxic, ha fregat el ridícul històric després de perdre 2-1 amb Costa Rica. En el minut 90 Panamà guanyava 2-1 als EStats Units i deixava els mexicans fora del play-off final, però dos gols dels nord-americans a Panamà en els darrers tres minuts (2-3), han obert la porta del play-off contra Nova Zelanda als mexicans, molt criticats durant totes les eliminatòries.

Les dues eliminatòries de play-off entre seleccions de diferents continents doncs, són Mèxic-Nova Zelanda i Uruguai-Jordània.

stats