Dopatge a rússia
Esports 09/06/2016

Rússia vincula els seus casos de dopatge a una conspiració per evitar el Mundial del 2018

Vitali Mutkó, ministre d'Esports de la Federació Russa, explica que abans ja es va intentar evitar a través de la FIFA

Joan Aureli Raich
2 min
La tenista Maria Xaràpova és l'última esportista russa inhabilitada per dopatge

BarcelonaEl ministre d'Espots rus, Vitali Mutkó, ha explotat contra els constants casos de dopatge que esclaten entre els esportistes russos. El dirigent, que forma part del consell executiu de la FIFA i és el president del Comitè d'Organització del Mundial, es mostra convençut que algunes persones volen evitar el Mundial de futbol que Rússia organitzarà l'any 2018: "Una de les raons dels escàndols del dopatge és el desig de sabotejar el Mundial de futbol del 2018. Primer ho van intentar a través de la FIFA, però no van poder. Ara ho intenten per un altre costat". Aquestes paraules les va dir després que un documental a la cadena alemanya ARD l'acusés d'encobrir el positiu d'un jugador de la Primera Divisió russa. Segons la cadena, el ministre va intervenir de forma directa per tal d'evitar que el cas arribés a la llum pública.

El ministre ha aprofitat per carregar contra l'exresponsable del laboratori rus antidopatge Grigori Ródchenkov, que va ser cessat mesos abans i va refugiar-se als Estats Units: "Està acusat de destruir anàlisis a canvi de diners i del seu propi interès. Ara intenta carregar les culpes als altres i diu que l'hi havien obligat". Mutkó ha afegit que Ródchenkov "s'està guanyant els diners que li paguen aquells que l'han acollit". L'exencarregat del laboratori rus havia sortit en escena quan en una entrevista havia parlat d'un programa estatal de dopatge rus Sotxi

Aquesta reacció arriba pocs dies després que és fes públic el cas de la tenista Maria Xaràpova, i que s'afegeix al de molts esportistes entre els quals hi ha lluitadors, nadadors o patinadors, entre d'altres.

stats