Waterpolo
Esports 23/04/2011

Un pletòric Sabadell aconsegueix la primera Copa d'Europa

El CN Sabadell Astralpool s'ha proclamat avui campió d'Europa en guanyar en un partit perfecte l'Orizzonte Catània italià (13-8), aconseguint així el primer títol continental del waterpolo català femení

Les jugadores del CN Sabadell han vençut al Orizzonte Catania italià / RFEN

SabadellEl CN Sabadell Astralpool s'ha proclamat avui campió d'Europa en guanyar en un partit perfecte l'Orizzonte Catània italià (13-8), aconseguint així el primer títol continental de la història del waterpolo català femení.

Les jugadores de Nani Guiu no s'han acovardit davant el principal favorit de la final a quatre -un Catània amb vuit títols europeus i 18 de la lliga italiana- i inspirades per l'hongaresa Gabriela Szucs, amb 4 gols, han tocat el cel amb el ceptre continental.

És el colofó a una temporada sublim en la qual les vallesanes han aconseguit tots els títols en joc, i a més, aquest últim ho han aconseguit davant el seu públic, ja que la final de la Copa d'Europa s'ha celebrat per primera vegada en terra espanyol, a la pròpia piscina del Sabadell.

Les jugadores catalanes han realitzat un gran inici de partit i han demostrat que no s'arruguen davant res, amb una gran actuació de Szucs, que ha tirat del carro amb dos gols en els compassos inicials.

En el segon quart, el Sabadell ha aconseguit desenganxar-se al marcador, amb un parcial de 3-0 que ha portat a les catalanes a gaudir d'una màxima renda de 4 gols (8-4), encara que un últim gol de Federica Radicchi ha portat el partit al descans amb 8-5.

Un nou gol de Szucs en la represa, i sobretot, el despertar golejador de l'estrella catalana Jennifer Pareja -set gols a les semifinals- han permès que el Sabadell marqués un parcial demolidor i gairebé definitiu de 4-0 en el tercer quart (12-5).

Amb el títol a la butxaca, i amb unes italianes mostrant els seu joc més brut a l'aigua, el Sabadell s'ha dedicat a administrar la còmoda renda, i el partit ha finalitzat amb el definitiu 13-8.

Un títol històric per al waterpolo, i que pot marcar l'inici d'una era per al Sabadell Astralpool, un equip ple de joves talents que avui s'han confirmat com les millors d'Europa.