Esports 30/08/2017

S'acaba el serial Dídac Vilà: torna a ser jugador de l'Espanyol

El lateral mataroní, que viurà la seva tercera etapa com a blanc-i-blau, firma per tres temporades

Roger Requena
3 min
El retorn de Dídac Vilà a l'Espanyol ja és oficial

BarcelonaA una només tres dies pel final del tancament del mercat estiuenc, l’Espanyol ha donat per conclòs el serial Dídac Vilà amb la seva incorporació oficial. Firma per tres temporades pel club on va formar-se. Portarà el dorsal 12, i tindrà una clàusula de 25 milions. Després de gairebé un mes entrenant amb el Reus, a l’espera de resoldre la desvinculació de l’AEK d’Atenes, el retorn a casa del lateral de Mataró, sis anys després, ja és un fet: Dídac pagarà una compensació econòmica d'uns 200.000 euros al club grec, que ha accedit a desfer-se del català i a enviar el trànsfer a l’Espanyol.

El jugador ha passat la revisió mèdica a la Clínica Creu Blanca, i serà presentat aquest dijous a l'Auditori de l'RCDE Stadium (12.30 h) acompanyat del director esportiu, Jordi Lardín, i del conseller delegat, Ramon Robert. És el setè reforç blanc-i-blau d'aquest estiu.

El club periquito de 28 anys reforça així un lateral esquerre que havia quedat despoblat després de les sortides de Rubén Duarte i de Víctor Álvarez, i la lesió que arrossega Víctor Sánchez. La del Dídac pot ser la darrera incorporació espanyolista, sempre i quan no hi hagi cap més sortida. Només en cas que es produís alguna venta o cessió (el futur d’Álvaro, de Diop i d’Hernán encara no és clar), el club podria afrontar alguna nova incorporació: el límit salarial impedeix més moviments.

El mataroní, de 28 anys, viurà així la seva tercera etapa al club blanc-i-blau, on va formar-se i on va jugar al primer equip entre el 2010 i el 2011, i entre el 2011 i el 2012 cedit pel Milan, club que l’havia comprat. Posteriorment va ser cedit al Betis i a l’Eibar, on no va tenir la continuïtat desitjada. El 2015 va fitxar lliure per l’AEK, on va tornar a disposar de minuts i bones actuacions, sent un fix per als plans de Manolo Jiménez (va jugar 73 partits, on va firmar 3 gols i 5 assistències).

El jugador portava setmanes pendent que el club grec accedís a resoldre la documentació pertinent. A principis d’estiu, fonts de l’Espanyol van afirmar a l’ARA que tenia els contractes del jugador amb l’AEK, i que en ells s’especificava que el jugador acabava contracte el 30 de juny de 2017. El club grec, en canvi, defensava que la vinculació acabava el curs vinent, pel que el club blanc-i-blau havia de pagar una compensació econòmica si el volia. La mateixa entitat grega va anunciar que el contracte era fins el 2018 en el moment de fitxar-lo. Un tercer any que, però, l’Espanyol i el jugador consideraven que era opcional i no obligatori, i que l’AEK no podia aplicar-lo unilateralment sense el permís del mataroní. Malgrat tenir un preacord des de principis d’estiu amb el jugador, el club espanyolista, ha esperat a fer cap moviment fins a obtenir el vistiplau de l’AEK i de la UEFA, evitant així entrar en un conflicte als despatxos.

El web de l'AEK va anunciar un acord de tres anys amb Dídac Vilà el 2015

L’AEK, que a principis d’estiu ja va incorporar al seu recanvi (Hélder Lopes, del Las Palmas), no volia deixar-lo marxar lliure, però la pressió del jugador, i l’acord per compensar amb una petita quantitat econòmica, han evitat portar el cas als tribunals i, sobretot, que Dídac estigui diversos mesos sense poder jugar.

stats