NBA
Esports 07/02/2012

Marc Gasol no pot amb Duncan i Splitter en el triomf dels Spurs a Memphis (84-89)

El francès Tony Parker ha anotat 21 punts que van permetre als Spurs guanyar com a visitants a la pista dels Grizzlies

Marc Gasol lluitant per una pilota contra els Golden State

BarcelonaParker, que hores abans del partit va rebre el premi de jugador de la setmana, va respondre de nou amb el seu lideratge encistellador, a més de repartir 7 assistències en la direcció del joc dels Spurs (17-9), que van guanyar el cinquè partit consecutiu i es consoliden com a líders de la Divisió Sud-oest. Al costat de Parker també va sorgir el veterà Tim Duncan, que ha incrementat el seu rendiment a mesura que avança la temporada i va aconseguir un 'doble doble de 19 punts, 17 rebots, 5 taps, 3 assistències i 2 recuperacions de pilota, sent el líder de l'equip en el joc sota les cistelles.

Duncan va mantenir un gran duel amb el català Marc Gasol, que va ser el millor dels Grizzlies, però no va poder evitar que el veterà jugador dels Spurs anotés 13 punts decisius en la segona part. Un altre jugador decisiu en la victòria dels Spurs, que van començar una gira de nou partits consecutius fora del seu camp, va ser el brasiler Tiago Splitter, que es va convertir en el factor sorpresa i sisè home de l'equip de San Antonio a l'aportar 14 punts en 20 minuts que va estar a la pista del FedExForum de Memphis.

Splitter, que va ser el jugador més eficaç en l'atac dels Spurs, va anotar 6 de 7 en tirs de camp i 2-3 des de la línia de personal, va capturar 6 rebots, va donar 1 assistència i va recuperar 1 pilota. L'atac dels Spurs els va donar un 47 per cent d'encert en els tirs de camp i el 44 (7-16) de triples, a més de dominar el joc sota la cistella amb 46 rebots, per 40 dels Grizzlies.

L'assignatura pendent van tornar a ser les pèrdues de pilota, que van tenir 18, però les van compensar amb nou taps, per quatre de l'equip de Memphis. Marc Gasol va tornar a ser el líder encistellador dels Grizzlies en aconseguir 22 punts i 9 rebots, però no va poder evitar la tercera derrota consecutiva de l'equip de Memphis que tornen a tenir marca perdedora (12-13). El jugador de Sant Boi va disputar 42 minuts, el que més temps va estar a la pista, i va anotar 8 de 15 tirs de camp, a més d'estar perfecte des de la línia de personal (6-6).

Aquesta vegada no va poder imposar la seva presència sota els cèrcols davant la gran actuació de Duncan i s'ha hagut de conformar amb 9 rebots, tots defensius, va posar 2 taps, va donar 2 assistències i va recuperar 2 pilotes.

Mike Conley el va recolzar en aconseguir 19 punts, mentre que Rudy Gay, líder encistellador de l'equip, va arribar als 18 punts i va capturar vuit rebots.

Els Grizzlies van estar sota 13 punts al començament del tercer període (48-61), però van aconseguir una ratxa de 25-6 que els va posar de nou en el partit abans de començar el quart. OJMayo amb un triple a falta de dos minuts per al final del tercer període va aconseguir donar-li l'avantatge als Grizzlies (66-63), la primera que van tenir des del començament del partit.

Però el moment i la inspiració encistelladora dels Grizzlies es va perdre per complet en el quart període en fallar els primers nou tirs que van fer a cistella i van permetre als Spurs recuperar el control del partit i del marcador.