Rugbi
Esports 06/03/2011

Un d'aquells partits que no es podia perdre

A l'última acció del partit els visitants van estar a punt d'aconseguir la victòria. La tensió al Baldiri Aleu es podia tallar amb un ganivet

Martí Molina
3 min

Sant BoiMinut 80 de partit. La Santboiana va per davant al marcador, però queda una última jugada. Si el Cajasol Ciencias aconsegueix un assaig i transforma el xut a pals posterior, condemnarà els locals a perdre la categoria.

A pocs centímetres de la línia de marca de la Santboiana hi ha una melé, que l’àrbitre obliga a repetir fins a tres vegades. Fa estona que s'ha complert el temps reglamentari. La tensió al Baldiri Aleu es pot tallar amb un ganivet. Finalment els catalans aguanten, s’acaba el partit i salven la categoria. Va ser el final feliç d’una última jornada de lliga que va tenir un guió digne de pel·lícula.

Sant Boi va ser una festa. Mitja hora abans de començar el partit el camp ja s’havia omplert. Fins a 3.000 aficionats van acudir a les graderies per donar suport al degà del rugbi català. Alguns, del municipi, altres d’arreu del país. "Mai no havíem tingut el camp així -diu Toni Gabarró, president de la Santboiana-, això és bo pel rugbi i és bo per al nostre club”.

El partit va començar de cara pels locals. Als 9 minuts, Víctor aconseguia la primera marca -que transformaria Pablo- i poc després, el xutador anotaria en un cop de càstig. Els visitants podien retallar distàncies amb un cop de Camacho però un altre llançament de Pablo i un assaig transformat d’Isaac situarien un màxim avantatge al marcador a la mitja hora de joc (20-3).

Però el Cajasol no va perdre la cara al partit i va retallar distàncies abans del descans, fins al 23-15, amb amb dues marques i un cop.

El segon temps va tenir un inici elèctric, amb una marca a favor dels visitants que va contrarestar Pablo als 4 minuts de la represa, deixant les coses tal com estaven.

Avançaven els minuts, i semblava que el partit es decantava definitivament a favor de la Santboiana gràcies a una marca de Colet a l'hora de partit. Però les coses es complicarien al 71, quan l'àrbitre va concedir al Cajasol un assaig de càstig, en una decisió molt protestada pels aficionats que omplien el complex esportiu de Sant Boi.

En els darrers minuts, el partit no va tenir un dominador clar, fins arribar a l'última acció, on els locals van poder contenir la melé i evitar la derrota. “Sabíem que era un dels equips més forts en la melé, i ho hem estat treballant durant la setmana”, comentava el capità de la Santboiana, Pol Massoni, després del partit.

Preparar el futur

Amb la permanència sota el braç, el proper compromís de la Santboiana és la Copa. Una competició que l’equip jugarà “amb la majoria de jugadors de casa, ja que molts dels professionals ja hauran acabat el contracte" explicava el president Toni Gabarró, que reconeixia que "no podem esperar gaire més del que hem tingut durant la lliga”.

En qualsevol cas, els partits serviran per “fer proves, donar minuts i començar a preparar” l’equip de la temporada vinent, que mantindrà l’australià Bruce Hemara com a entrenador.

La diferència principal per la junta de la Santboiana -que es va fer càrrec del club l’estiu passat- és que tindrà més temps per planificar el curs vinent. “El mes d’agost encara no teníem una idea d’equip. Però aquesta vegada serà diferent. Tenim un club sostenible, a nivell econòmic, i quatre mesos per endavant” per planificar la propera campanya, explica Gabarró.

Tot plegat perquè l'històric equip de rugbi, que mai no ha perdut la categoria, no només eviti patir fins l'últim minut, sinó que es pugui començar a plantejar fites superiors a partir del setembre.

stats