Rugbi
Esports 06/04/2013

Santboiana Seat – Quesos Entrepinares. El partit de l'any al Baldiri Aleu

El conjunt català, segon a la classificació, s'alçarà amb la primera posició de la Divisió d'Honor si derrota l'equip de Valladolid amb bonificació (12 h)

M. Molina
2 min

BarcelonaHa arribat l'hora de la veritat a la Divisió d'Honor de rugbi. La competició ha arribat al tram final i queden només tres jornades per decidir la classificació de la fase regular. El pas previ perquè els sis millors equips es disputin el títol al 'play-off'.

Un tram final on la Santboiana Seat hi arriba en un estat de forma excel·lent. L'equip que entrena Lewis Williams ha millorat en totes les facetes del joc, i després de caure fins la quarta posició de la taula, ha aconseguit escalar fins al segon lloc i quedar-se a només un partit.

Aquest migdia, al Baldiri Aleu, el conjunt de Sant Boi rep la visita del líder, el Quesos Entrepinares de Valladolid. Els castellans són primers amb quatre punts d'avantatge. O el que és el mateix, a una victòria amb bonificació.

Tres baixes importants

Els de Sant Boi han encadenat un bon final de temporada, però afronten el partit sense tres homes importants: Antonio Kirikiri i Craig Lyons –sancionats–, a més de Fede González, que es va lesionar al genoll. Tanmateix, recuperen Nil Baró, que ja ha tornat de la convocatòria amb la selecció espanyola.

També recuperen homes importants el Quesos de Valladolid. L'equip, amb nombroses baixes, va caure inesperadament al camp de l'Universidade de Vigo ara fa quinze dies. Aquest cop, però, amb l'equip al complet, són una amenaça més que seriosa per als aspirants.

"El VRAC té un estil similar al nostre, així que es veurà un partit entretingut. Té davanters atlètics que són sòlids a la melé i a la 'touch'. I que a més són perillosos amb la pilota a la mà. Els seus jugadors de tres quarts són molt perillosos, tant per la velocitat com per l'habilitat", ha explicat l'entrenador Lewis Williams abans del partit.

El tècnic de la Santboiana està satisfet perquè el joc dels catalans "ha millorat", tot i que és conscient de les "baixes importants" que pateix i per això evita llançar les campanes al vol.

Un Baldiri Aleu, ple

La Santboiana Seat ha treballat per intentar omplir l'estadi aquest diumenge (12 h). Un plus de motivació per un equip que cada cop juga millor i que, un cop assegurat el 'play-off', "es planteja objectius més importants", assegura un dels directius. Això sí, "pas a pas i sense eufòria", matisa. El partit es podrà veure en directe a través del web www.emisionesdeportivas.com.

Pendents del Gernika

El conjunt català també mirarà de reüll el que passi a un dels altres partits de la jornada: el derbi basc entre l'Hernani i el Gernika. Després que en la darrera jornada els catalans s'imposessin al Gernika i li pispessin la segona posició, aquests poden recuperar la plaça sempre que guanyessin i la Santboiana Seat perdés.

Acabar la Divisió d'Honor en primera o segona posició és especialment important perquè aquests equips s'estalvien de jugar la ronda de quarts de final, i disputen directament les semifinals –a partit únic i al camp del millor classificat–. La final també és a partit únic al camp de l'equip que ha quedat més amunt a la taula.

stats