RUGBI
Esports 16/03/2014

Una Santboiana amb fam de revenja es cruspeix el Quesos (33-20)

Un assaig a l'últim minut permet que els catalans sumin la bonificació ofensiva i es treguin l'espina clavada de la final de la temporada passada

La UE Santboiana ha derrotat el Quesos Entrepinares / EDU ROIS

Sant Boi de LlobregatHa plogut molt des que el Quesos Entrepinares va derrotar la Santboiana a la final de la Lliga, la temporada passada. Aquell dia els catalans, superiors durant bona part de l'enfrontament, queien al darrer instant per una marca local i un cop de càstig favorable no transformat. Aleshores els de Sant Boi podien lluitar de tu a tu amb els de Valladolid, però amb el canvi de curs i la renovació profunda del vestidor català, la balança s'havia desequilibrat. Aquest diumenge, al Baldiri Aleu, la Santboiana ha demostrat que no només torna a estar en disposició de competir de tu a tu amb el líder. També el pot derrotar.

La Santboiana ha completat un partit gairebé perfecte, amb una lectura precisa i acurada de tot el que passava a la gespa. Lewis Williams, l'entrenador dels catalans, havia treballat durant la setmana perquè l'equip pogués combinar la seva major virtut, el joc d'atac, contrarestant també la rapidesa del VRAC en els atacs. Oli en un llum.

El primer temps ha estat de domini absolut dels de Sant Boi, que han aprofitat que el Quesos ha sortit a l'expectativa per agafar distància al marcador i sumar uns punts que acabarien sent decisius. El degà ha mogut ràpid la pilota, gairebé sempre en camp contrari i tapant bé els espais quan els de Valladolid la recuperaven. Al descans s'hi ha arribat amb un marcador favorable de 23-10 que feia justícia al que s'havia vist durant els primers 40 minuts.

La Santboiana ha tret partit ràpidament del seu dinamisme per trencar el marcador amb tres marques en mitja hora. Fede González, dues vegades, i Afa han estat els encarregats de plantar l'oval a la línia de marca. Mentre que Tapu feia els xuts a pals posteriors. El tongalès no ha estat tan precís com en altres ocasions, però la seva aportació -una transformació, un drop i un cop de càstig- han permès eixamplar l'avantatge local.

El Quesos, desbordat, tan sols ha pogut entrar al partit en el tram final del primer temps. El VRAC ha intentat per activa i per passiva fer mal en els 'pick&go', agafant la pilota després d'un 'rauk' i obrint-la ràpidament cap a l'ala. Els de Sant Boi han pogut contenir totes les accions excepte una, al tram final del primer temps, que ha servit perquè els vigents campions retallessin distàncies.

El segon temps han estat figues d'un altre paner. La Santboiana ha acusat una mica el desgast físic dels primers quaranta minuts i el Quesos ha tornat a la gespa amb la intenció de jugar-s'ho el tot pel tot. L'aposta visitant, valenta, ha donat els seus fruits parcialment ja que el partit ha canviat d'amo. El VRAC ha dut la iniciativa a la represa, jugant amb força i intensitat, anant al xoc amb valentia i guanyant metres sense vacil·lar.

Mentre que els locals només han pogut sumar tres punts amb un cop de càstig, els visitants han anotat amb un xut a pals i un assaig a bandera, magistralment transformat. A falta de deu minuts el marcador era de 26-20 i, amb una marca transformada, el Quesos s'hagués pogut endur la victòria.

Els fantasmes han començat a planejar sobre el Baldiri Aleu, i més quan el Quesos ha pogut aconseguir creuar la línia de marca al minut 77, però l'acció ha acabat sent invalidada per un 'avant' en la darrera passada.

Lluny d'espantar-se més, l'equip ha mirat el marcador, ha vist que el temps s'esgotava i ha fet un pas endavant malgrat jugar amb inferioritat per l'expulsió temporal de Samir. La Santboiana ha recuperat la pilota a la melé, ha fet un xut llunyà i ha començat una jugada que acabaria sent decisiva.

El Quesos, de la seva banda, tenia el punt de bonificació defensiva i ha arriscat per aconseguir l'assaig que els donés la victòria. Ben poc es pensaven que el tir els sortiria per la culata.

La Santboiana ha anat guanyant metres i ha allunyat la pilota amb un xut des de camp propi que ha caigut prop de la línia de marca visitant. El bot ha descentrat l''arriere', que ha hagut de rectificar i ha perdut un temps preciós. Els jugadors de la Santboiana li han fet un marcatge contundent que l'ha impedit avançar, i el Quesos ha acabat perdent la pilota a un metre escàs de la zona de marca. Ruben Sanz, que estava al cas, ha agafat l'oval i s'ha llançat en planxa per aconseguir el quart assaig, que sentenciava el partit i assegurava la bonificació ofensiva per als de Sant Boi en un Baldiri Aleu totalment embogit (33b-20).