Esports 28/06/2016

Serge Ibaka: "Em vaig assabentar del meu traspàs a Orlando per Twitter"

L'exmanresà, nou jugador dels Orlando Magic, valora com un repte el canvi d'equip, que creu que pot ajudar-lo a créixer

Roger Requena
2 min
Serge Ibaka, durant la presentació del seu campus 'Dreams Academy'

Sant Cugat del VallèsEl nou jugador dels Orlando Magic, Serge Ibaka, ha comentat en la presentació del seu campus 'Dreams Academy' les primeres sensacions després del canvi de franquícia que ha viscut en els últims dies. "És un equip jove, amb molt talent i projecte. Orlando és un bon lloc per mi per millorar, per veure què tinc de talent, què puc fer", ha comentat el jugador, que considera que deixar Oklahoma per anar a un equip en construcció el pot ajudar a fer créixer. "Arribo en la meva millor edat, i els vull retornar amb escreix la confiança dipositada en mi", ha explicat el congolès, que aquest dimecres viatjarà cap a Orlando per reunir-se amb els dirigents del seu nou equip.

"No serà fàcil, és un repte molt gran, ja que a Oklahoma tenia jugadors molt bons amb mi. Per donar passos endavant, cal afrontar reptes més difícils, sortir de la zona de confort", ha explicat Ibaka, que ha lamentat la forma com va assabentar-se de la notícia del seu traspàs: "Ni em van trucar, va passar així. Me'n vaig adonar per l'agent i per Twitter, com sempre.

Ibaka, que ha valorat positivament la confiança que ha rebut per part del General Manager d'Orlando, no ha tingut cap retret per Oklahoma, i ha reconegut que se sent feliç fent el que fa: "Gràcies a Déu, em podré aixecar demà i fer el que més m'agrada, jugar a bàsquet a l'NBA. Per mi això és el més important".

El pivot també ha parlat del parèntesi que ha fet amb la selecció, amb qui ha pactat no anar a Rio. "Encara que no vagi als Jocs, Espanya segueix sent el meu equip. Tornaré", ha dit. I ha concretat una de les claus que ha de controlar Espanya si vol tenir opcions de superar als Estats Units: "La clau per guanyar els Jocs és la defensa".

Un campus per ensenyar l'esport als joves

Ibaka ha presentat aquest dimarts la 'Dreams Academy', un campus a Sant Cugat del Vallès dirigit per Josep María Raventós, segon entrenador del Montakit Fuenlabrada, i que té per objectiu acostar l'esport i inspirar als joves a creure i a lluitar pels seus somnis a través de l'esport. El campus està inclòs dins de la Fundació Serge Ibaka, que té com a lema "Tot és possible".

Aquesta és la primera edició d'aquest campus, que es durà a terme fins al 8 de juliol. El pivot congolès ha reconegut que a Barcelona se sent "com a casa", per això ha decidit establir aquí el seu primer campus. "Abans d'anar a l'NBA era aquí on vaig començar a jugar, encara hi tinc amics i família", ha explicat.

Ibaka ha respost a diverses preguntes dels nens que formen part del campus, com ara per què va elegir 'Dreams Academy' com a nom pel campus: "És la meva història, vinc d'un país on he hagut de lluitar i treballar molt. I ara estic on estic. Vull compartir la meva història i experiència amb els més joves", ha comentat l'exjugador del Manresa, que ha animat als joves a creure que tot és possible: "Somiar és gratis".

stats