BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 03/09/2013

Els serveis mèdics del Barça desaconsellen renovar Mickeal

El jugador acceptaria una opció de tall per si apareix un imprevist

àlex Gozalbo
2 min

Barcelona.Els serveis mèdics del Barça desaconsellen renovar Pete Mickeal, que la temporada passada va recaure d'un tromboembolisme pulmonar. Els especialistes posen en dubte els documents aportats per l'aler, que certifiquen que el jugador està completament sa i és apte per a l'esport professional. Les persones consultades per l'entitat blaugrana consideren que com que el nord-americà s'ha medicat amb anticoagulants el risc és massa gran i qualsevol cop podria tenir conseqüències perilloses.

El Barça, però, encara no ha volgut fer pública la seva decisió. "Nosaltres vam rebre la documentació divendres i els metges del club encara l'estan analitzant. Quan tinguem una decisió, la comunicarem", va dir ahir Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet, durant la presentació del pivot Joey Dorsey com a nou jugador blaugrana. "Espero que en els pròxims dies puguem comunicar la nostra decisió", va assegurar.

L'entorn de l'aler no entén els dubtes del Barça. "Un cop no posa en perill Pete Mickeal com a conseqüència del seu tractament. Si fos així, no tindria l'alta als Estats Units i no s'arriscaria mai", va explicar ahir David Carro, representant del jugador.

Pete Mickeal, que mentre espera la decisió definitiva del Barça s'entrena a partir de les 8 del matí a Miami, va acceptar incloure una opció de tall al contracte per si apareixia qualsevol imprevist mèdic. De fet, les condicions estan pactades des de fa mesos, ja que quan va recaure del tromboembolisme pulmonar i va marxar als Estats Units per tractar-se de la malaltia, l'aler va rebre el compromís del club que si els metges certificaven la seva recuperació tindria un any més de contracte.

Pete Mickeal té clar que la pròxima temporada tornarà a jugar a bàsquet, però encara no sap on podrà fer-ho. Si no pot competir amb al Barça, l'aler té alguna altra oferta per seguir disputant l'Eurolliga. Dues franquícies de la NBA, els Lakers i els Sixers, també han preguntat per la seva situació.

Hezonja ha crescut 3 cm

D'altra banda, l'aler Mario Hezonja, que aquesta temporada s'ha incorporat definitivament al primer equip del Barça, ha crescut tres centímetres i actualment fa 2,02 metres d'alçada. El jugador, de 18 anys, que la temporada passada ja es va entrenar habitualment a les ordres de Xavi Pascual, portarà el dorsal 23.

stats