Ciclisme
Esports 09/09/2018

Simon Yates recupera el mallot vermell de la Vuelta

El triple guanyador d'etapa al Giro 2018 torna a ser líder de la Vuelta

BarcelonaEl ciclista britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) va recuperar el mallot de líder de la Vuelta a Espanya després de conquistar l’alt de Les Praeres en la catorzena etapa imposant-se a Alejandro Valverde i Nairo Quintana en un final explosiu que va fer perdre a Jesús Herrada la seva condició de primer classificat. El triple guanyador d’etapa al Giro 2018 torna a ser líder en la ronda espanyola gràcies a l’exhibició d’ahir.

Yates, que va atacar a l’últim quilòmetre, va arribar a la meta amb un temps de 4 hores, 19 minuts i 27 segons. A dos segons va entrar el colombià Miguel Ángel López, a 5 el francès Thibaut Pinot i a 7 Nairo Quintana i Enric Mas. Quintana va lamentar que l’atac que va fer ahir durant la pujada final a Les Praeres no sortís com el de divendres a La Camperona i acabés perdent temps respecte a alguns dels seus rivals importants en la classificació final. “De vegades has de disparar una bala, i pot sortir bé, com divendres, o malament”, va dir un Quintana que creu que l’etapa d’avui, amb final als llacs de Covadonga, s’ajusta més a les seves característiques. “Ha sigut una llàstima no conèixer la pujada. Pensava que era més dura a la part final. He aguantat i aguantat, però al final ja era molt difícil. M’estic trobant molt bé”, va explicar Valverde.

Herrada, malalt

El somni de Jesús Herrada va arribar al seu final. “Aquests dies he estat congestionat i al final se m’ha acabat acumulant la fatiga. Ja sabia que seria molt dur, portava diversos dies malalt i ja veia que no podria mantenir el mallot vermell. Ha sigut bonic mentre ha durat, però estava rebentat”, va dir el manxec.

Avui es disputa la quinzena etapa de la Vuelta a Espanya, entre Ribera de Arriba i els llacs de Covadonga, un recorregut molt dur de 178,2 quilòmetres.