Esports 07/01/2016

“Són tan minoria que ni van omplir el camp”

Piqué escalfa el partit de tornada d’un derbi que va acabar amb baralles a la zona de vestidors

T.p.
3 min
“Són tan minoria que ni van omplir el camp”

Barcelona“Et rebentaré, et rebentaré”, se sentia des de fora de la zona de vestidors. Les picabaralles entre els jugadors del Barça i l’Espanyol van continuar després del partit, amb empentes, insults i cops a les portes. “L’ambient serà divertit a Cornellà”, deia de forma sorneguera un Gerard Piqué que no va voler calmar els ànims després del triomf blaugrana. “Diuen que són una meravellosa minoria, espero que puguin omplir l’estadi, perquè l’altre dia van ser tan minoria que no van poder fer-ho”, va afegir el defensa. Acte seguit, la xarxa va començar a bullir per culpa de les seves paraules.

Les baralles ja s’havien viscut a la zona de vestidors al partit de Lliga, a l’estadi de l’Espanyol, però després de la golejada blaugrana, van continuar al Camp Nou. “Alguns jugadors del Barça ens han esperat al final del túnel de vestidors. Nosaltres no ens podíem quedar callats”, va explicar Gerard Moreno. Sergio Busquets li va contestar: “Gerard Moreno devia estar calent per la derrota, però a la zona de vestidors no ha passat res de l’altre món”. Mascherano, Suárez, Roco i Gerard van ser alguns dels jugadors que van discutir-se entre ells al final. L'acta del partit però, va incloure l'actitud de Suárez esperant els rivals: "'Aquí os estoy esperando, venid acá; Sos un desecho'", hauria dit.

Acta partit Barça-Espanyol de Copa del Rei / RFEF.ES

Ja abans Luis Suárez havia buscat amb la mirada el porter de l’Espanyol, Pau López, i amb els dits li va indicar els quatre gols que havia rebut. Els dos s’havien enfrontat durant tot el partit. Pau anava rient en el terreny de joc, dient-li al davanter del Barça que ell no li havia pogut fer cap gol. El porter de l’Espanyol, però, va oferir-li la mà a Suárez, però ell la va rebutjar recordant-li la trepitjada a Messi, fins que va aparèixer Javi López per intentar calmar els ànims. Pau, acte seguit, va anar a saludar l’afició blanc-i-blava tocant-se l’escut. Però uns metres més enllà, Busquets i Neymar ja discutien amb Roco i Burgui. Alguns jugadors, com Iniesta i Javi López, van haver de fer mans i mànigues per separar els futbolistes. López, però, va mostrar-se dolgut al final afirmant: “Aquests dies he vist una falta de respecte total cap a l’Espanyol. Aquesta campanya mediàtica a favor del Barça ha funcionat”, va argumentar per explicar les dues vermelles. “Som un equip honest, juguem fort però no volem fer mal”, va dir.

El mateix Luis Enrique, de fet, va obligar els seus jugadors a entrar dins del vestidor per evitar mals majors, però un cop li van preguntar per la seva versió dels fets, va fer broma dient que s’havien cantat nadales. “Existeix una forta rivalitat que cal entendre de forma positiva. No cal donar més importància a aquestes coses i pensar en el partit de tornada”. Andrés Iniesta va explicar: “S’ha vist joc de contacte, molta intensitat... aquestes coses les veiem als derbis, en partits de tanta emoció. Però no podem parlar de violència, aquesta paraula, no”. També els directors esportius, Robert Fernández i Òscar Perarnau, no van voler parlar de violència.

Els insults de Diop

Diop, però, en un exercici de sinceritat, va admetre haver insultat Suárez. “Ens hem enganxat i després ens hem insultat. L’àrbitre, però, pel que m’ha dit, m’ha enxampat a mi i no ha sentit el que deia ell”, va argumentar abans de queixar-se de l’actuació de Martínez Munuera. “Ells són molt bon jugadors i no els podem ni tocar. No som violents, si haguéssim volgut un jugador del Barça hauria sortit en llitera del terreny de joc, però no hem volgut fer-ho”. Busquets, en sentir aquestes paraules, va afirmar que “Diop segueix en la seva línia, tant dins com fora del terreny de joc... s’equivoca”.

Però el derbi seguia jugant-se a la xarxa. I Felipe Caicedo va piular: “A veure els titulars de demà, quina vergonya”. El derbi de tornada ja es va començar a jugar ahir, entre retrets i picabaralles.

stats