Esports 20/02/2021

Stuani ocupa les fantasies dels optimistes

El Girona, que només ha guanyat un partit dels últims vuit, necessita derrotar el Castelló

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona, entrenant a Montilivi

GIRONAFa quinze dies, minuts després de la patacada del Girona contra el Leganés, als passadissos de Montilivi se sentia això: “Tot sembla pitjor del que és, el gran problema és que no marquem. Si Stuani torna a ser Stuani, estarem a dalt. Només esperem que quan les coses li surtin no sigui massa tard”. L’uruguaià ha tingut molts contratemps, aquest curs. De fet, pràcticament no ha pogut participar en la primera volta i tan sols ha jugat 11 dels 25 partits de Lliga. Després de tres anys i mig sent l’eix principal del club, la seva absència ha trencat tots els esquemes. Per això tothom va sentir un gran alleujament quan el cap de setmana passat Stuani va marcar un doblet que donava un punt davant del Mirandés, i va canviar tots els titulars, que, destinats a parlar d’una crisi existencial, van donar pas a una resurrecció que s’hauria de confirmar en la visita del Castelló (18.15 hores, Movistar LaLiga).

“Necessitava marcar”, reconeixia el davanter, que un any més ocupa les fantasies dels optimistes. Una alegria que també comparteix Francisco: “És cert que es va treure un pes de sobre. Però no només Stuani, ens el vam treure tots. Sempre hem dit que el seu compromís és immens, està molt endollat i només pensa en ajudar-nos. El tenim content, malgrat que no ho podrà fer sol. Hem de sumar tots si pretenem no dependre exclusivament d’ell”. El Girona només ha guanyat un partit dels últims vuit a la Lliga (7 punts de 24) i, de mica en mica, s’ha anat allunyant d’uns llocs de play-off amb els quals va arribar a estar empatat.

Derrotar el cuer és fonamental per evitar caure en el desànim més absolut. “Ens vam sentir bé, reaccionant i empatant com ho vam fer en l’última jornada. Però el Castelló és molt perillós, perquè voldrà sortir de la zona baixa. Cap dels dos estem en una dinàmica bona i parlem molt de l’energia que ens dona el 3-3, però si no treballem bé no el tirarem endavant. A Segona mai hi ha facilitats”, opina l’entrenador del Girona, que no disposarà d’Aday, Pablo Moreno, Luna i Valery. Les grans incògnites a l’onze inicial impliquen esbrinar si Samu Saiz recuperarà la titularitat, si Francisco mantindrà el trivot al mig del camp i si Juanpe es farà un nom d’inici. “Ha arribat el moment per posar-ho tot de la nostra part. Haurem d’estar fluids en tasques ofensives, però sense perdre l’equilibri”.

Registres per batre

Per si a Stuani li falten estímuls, està molt a prop de batre més registres vestint la samarreta blanc-i-vermella. Ha sigut el màxim golejador de l’equip en les últimes tres temporades, i ningú ha marcat més gols que ell en la història del club al futbol professional (76) i també a Primera (40). Per començar, un gol més l’empatarà amb Sylla al capdavant de golejadors de l’equip aquest curs (5) i el farà escalar fins a la sisena posició de golejadors històrics del club, igualat amb Javier Morata. Quan en marqui dos ja serà cinquè, un títol en poder de Ramón Espelt. I si en celebra tres, assumirà el rècord de Jandro Castro a Segona Divisió (36).  

stats