NFL
Esports 29/01/2015

Una Super Bowl marcada pel 'deflategate'

La NFL investiga els Patriots per utilitzar pilotes lleugerament desinflades durant final de conferència contra els Indianapolis Colts

à.g.
1 min
Tom Brady / REUTERS

BarcelonaEls Seattle Seahawks, vigents campions de la NFL, i els New England Patriots disputaran la nit de diumenge a dilluns la Super Bowl, un dels esdeveniments esportius de l'any als Estats Units. La final d'aquesta temporada està marcada per un cas que ja és conegut pels nord-americans com el 'deflategate'.

La NFL investiga els Patriots perquè, segons ESPN, 11 de les 12 pilotes utilitzades durant final de conferència contra els Indianapolis Colts estaven lleugerament desinflades, circumstància que les fa més fàcils de passar i d'agafar. Aquest avantatge s'incrementa en dies de pluja. El reglament estableix que les pilotes han de pesar uns 400 grams i les utilitzades en aquell partit no complien els requisits.

L'entrenador de l'equip de Boston, Bill Belichick, i la seva estrella, Tom Brady, han assegurat desconèixer si les pilotes estaven lleugerament desinflades, però el tema, que ja compta amb entrada pròpia a la wikipèdia, s'ha anat fent gros fins al punt que va acaparar gairebé totes les preguntes durant el 'media day' previ a la Super Bowl.

El 'deflategate' porta dies sent el tema central de conversa als Estats Units, on algunes franquícies han començat a fer broma de la seva repercussió. Els Milwaukee Bucks (NBA), per exemple, han difós un vídeo en què es veu la seva mascota desinflant unes pilotes de bàsquet.

stats