BARÇA
Esports 25/05/2017

El Suprem ratifica la condemna de 21 mesos de presó a Messi

El futbolista argentí va ser condemnat per tres delictes fiscals entre els anys 2007 i 2009

Albert Llimós
2 min
Leo Messi arribant a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de 21 mesos de presó a Leo Messi i una multa de 2 milions d'euros. El passat mes de juliol, l'Audiència de Barcelona va imposar una pena de gairebé dos anys al futbolista argentí i al seu pare, Jorge Horacio Messi. El jugador va recórrer la sentència i gairebé un any després arriba la resolució del Suprem, per la qual l'advocat de Messi, Enrique Bacigalupo, esperava deixar fora del procés el jugador. Bacigalupo va ser durant més de 20 anys magistrat del Suprem i esperava que el seu coneixement de com funciona el Tribunal permetés absoldre el futbolista. Finalment, no ha estat així.

En canvi, el Suprem sí que rebaixa la pena de presó al seu pare, de 21 a 15 mesos, com a "cooperador necessari" en els tres delictes fiscals entre els anys 2007 i 2009 que se li van atribuir a l'argentí, i que el van portar a defraudar 4,1 milions d'euros a la hisenda pública. Segons la resolució de la sala segona del Suprem, la rebaixa a Jorge Messi de la pena deriva del fet que hi ha un atenuant de reparació del dany després que s'hagin retornat a Hisenda part dels diners defraudats.

En la sentència, els cinc magistrats de la Sala Penal qüestionen que hagin estat exclosos de l'acusació els assessors fiscals del jugador, el bufet Juárez y Asociados, que es va desvincular del futbolista argentí i a qui, durant el judici a Barcelona, la defensa de Messi va intentar culpabilitzar de l'entramat societari. En la sentència, a més, es carrega contra el recurs presentat per la defensa del futbolista per la "constant inútil reiteració d'arguments" que hi apareixen.

La resolució sobre el cas Messi arriba tot just l'endemà que fos detingut l'expresident del Barça, Sandro Rosell, per un presumpte blanqueig de capital i pertinença a una organització criminal.

El suport del Barça

Paral·lelament, el portaveu del Barça, Josep Vives, ha assegurat que el club "reitera tot el seu suport a Leo Messi, al seu pare Jorge i a la seva família". Vives ha explicat que el president Josep Maria Bartomeu "s'ha posat en contacte" aquesta tarda amb Jorge Messi i la família i que aquests "s'han mostrat molt agraïts amb el club, no només per avui sinó perquè se'ls ha fet costat en aquest procés". Finalment, ha assegurat que "el Barça seguirà donant tot el seu suport a Leo Messi, al seu pare i a la seva família".

stats