COPA DEL REI
Esports 12/12/2015

El TAD allarga l’agonia del Madrid a la Copa

El club confia poder seguir viu a la competició però ja torna els diners del partit de tornada

T.p. / A.l.
3 min
El TAD allarga l’agonia del Madrid a la Copa

BarcelonaTercera derrota als tribunals del Reial Madrid. El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) no va concedir la cautelar al club blanc, de manera que el segueix considerant eliminat de la Copa del Rei per haver jugat a Cadis amb el sancionat Txérixev. De totes maneres, el TAD encara allargarà l’agonia blanca uns dies més, malgrat que tècnicament deixa el Madrid al llindar de l’abisme, cosa que ha fet que per primer cop el club admeti que el partit de tornada, previst per dimecres que ve al Santiago Bernabéu, no es jugarà. Actuant sota aquesta premissa, el Madrid ja està tornant els diners de les entrades venudes. L’equip de Rafa Benítez va guanyar el partit d’anada per 1-3 amb un gol de Txérixev, que no podia jugar perquè havia sigut sancionat la temporada anterior a la mateixa competició de la Copa del Rei, quan jugava amb el Vila-real.

La resolució del TAD, però, deixa clar que “no disposa de tots els documents necessaris” per tancar el cas del tot. “No estem en disposició de poder resoldre sobre el fons de la qüestió”, deia el comunicat entregat a la premsa. El TAD afirma que “un cop disposi de tots els elements es decidirà sobre el recurs”. Això manté obert el cas, ja que no es manifesta sobre si la sanció imposada pel jutge únic de competició de la Federació Espanyola és justa o no. El TAD es reunirà divendres que ve, dos dies després de la data fixada per a un suposat partit de tornada, que d’aquesta manera queda suspès.

La reunió del TAD a la seva seu del carrer Ferraz de Madrid va començar amb cert retard perquè un dels seus membres, Tomás González, va arribar 80 minuts després de l’hora prevista. A la reunió hi van fer acte de presència el president, Enrique Arnaldo, i sis dels set membres de l’ens: Miguel Pardo, Lidia García, Koldo Irurzun, Andreu Camps, Fernando Corral i el mateix Tomás González. Carmen Valverde no va ser present a la reunió, en la qual tots els assistents van votar de manera unànime la decisió de negar la cautelar al Reial Madrid. El club blanc encara no es dóna per derrotat del tot, malgrat que ara mateix sembla destinat a no poder seguir participant a la Copa del Rei d’aquest any. Ahir el TAD no descartava que al sorteig del pròxim torn, programat per al divendres 18, entrin al bombo tant el Madrid com el Cadis, ja que el cas podria allargar-se més. El TAD té prevista per al mateix divendres la reunió en què oficialment podria comunicar la decisió de donar la raó a la RFEF i eliminar el Madrid de la Copa del Rei definitivament.

El cas, en mans del Cadis

El TAD no va tancar el cas perquè li falta l’informe de la Federació Espanyola sobre la ratificació de la sanció del Comitè d’Apel·lació, i també les al·legacions del Cadis. Ahir se li va enviar la documentació al club andalús, requisit indispensable per prosseguir amb el procés. També se li va remetre el recurs del Madrid -presentat dijous a les 9 de la nit- i la documentació de la Federació Espanyola -la resolució del Comitè d’Apel·lació, que dijous va decidir mantenir la decisió de Competició de donar per perduda l’eliminatòria al club blanc per alineació indeguda.

Ara el Cadis té 10 dies per respondre i de moment està estudiant el cas: si esgota el termini per presentar al·legacions i no respon amb la documentació abans de dimecres, quan s’hauria de jugar el partit de tornada, el Madrid quedaria eliminat, ja que prevaldria “el principi de competició i la resolució del Comitè d’Apel·lació”, segons van explicar fonts del TAD a l’ARA. Si el club gadità contesta, en canvi, el TAD es podria arribar a reunir d’urgència per tractar la qüestió abans del dia 18. Ahir el club andalús no es va pronunciar, i es va limitar a comunicar que ja espera rival al sorteig de la pròxima ronda de Copa. És a dir: no té intenció de presentar més documentació.

El Reial Madrid tindria una altra sortida, tal com preveu la legislació que regula el funcionament del TAD, el reial decret 53/2014: acudir al contenciós administratiu per demanar una cautelar de caràcter urgent. Dins del club blanc es va estudiar ahir què calia fer, però l’únic comunicat emès des del Santiago Bernabéu ja parlava d’acceptar la decisió del tribunal. A més, fonts pròximes a la directiva de Florentino Pérez ja parlen d’admetre una evidència: el Madrid ha quedat eliminat de la Copa del Rei després de jugar tot just un sol partit. I tot per una errada administrativa.

stats