MOTOGP
Esports 05/11/2015

El TAS desestima l'apel·lació de Rossi, que sortirà últim a València

El pilot havia sol·licitat la cautelar per no sortir des de l'última posició en la cursa decisiva

Nuria García
2 min
Rossi s’emporta el mà a mà amb Márquez

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) ha anunciat aquest dijous que desestima l'apel·lació de Valentino Rossi que, per tant, haurà de complir la sanció de tres punts del carnet que li van imposar els comissaris de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) després de la cursa de Sepang per l'incident amb Marc Márquez, fet que implica que arrenqui últim a València.

Després de xocar a la pista amb el pilot de Cervera, els comissaris del GP de Malàisia van sancionar amb tres punts Valentino Rossi. El pilot italià, però, va decidir apel·lar a la FIM, que hores més tard va confirmar la sanció. Rossi, conscient que a València es jugarà el títol de campió del món amb Jorge Lorenzo, va portar el cas al TAS i va sol·licitar la cautelar, amb la intenció de suspendre la sanció i que, per tant, es decidís tot després de la cursa valenciana.

Però aquest dijous el TAS no li ha donat la raó i, per tant, Valentino Rossi, que ja suma quatre punts al carnet –els tres de Malàisia més un altre que arrossegava després de ser sancionat per molestar Lorenzo en uns entrenaments–, haurà de sortir últim a València. L'àrbitre del TAS, el professor alemany Ulrich Haas, ha decidit que "les condicions per a la suspensió no s'han produït, fet que significa que la sanció imposada per la FIM ha de ser acomplerta en el següent Gran Premi, a València", diu el comunicat del TAS.

Des del TAS apunten, però, que "el procediment arbitral està encara en curs i es prendrà una decisió definitiva sobre el fons de l'assumpte posteriorment". "No tinc la cautelar i ara m’he d’esperar a veure què decideixen, però l’important és que he de sortir l’últim", ha dit Rossi, resignat.

La cursa valenciana, a més, ha estat declarada d'alt risc per la Comissió Antiviolència. "Ens han demanat que rebaixem la tensió", ha reconegut Jorge Lorenzo, després de la reunió –de poc més de 10 minuts– que els pilots i els caps d’equip han tingut amb la Comissió Permanent, formada per la FIM i Dorna, l’empresa que organitza el Mundial. "Molta gent ha parlat sobre la cursa de Malàisia i del que va passar, m’han molestat moltes coses que s’han dit, però la Comissió Permanent ens ha demanat que no parlem res més del passat, que ens centrem en la cursa de València", ha dit Rossi, que ha adreçat unes paraules a l’afició: "Espero que tot transcorri amb normalitat. Estic segur que dos mesos després d'aquesta cursa, tot s'haurà oblidat".

stats