VOLTA A CATALUNYA
Esports 26/03/2015

Tejay Van Garderen: "Tinc una relació d'amor-odi amb la Volta a Catalunya"

El nord-americà guanya l'etapa reina de la prova catalana per segon any consecutiu però una caiguda el va apartar de la lluita per la general

Albert Rabadan
1 min
Tejay Van Gerderen, guanyador de l'etapa reina de la Volta a Catalunya / TONI ALBIR / EFE

La MolinaTejay Van Garderen (BMC), la gran promesa del ciclisme nord-americà, va guanyar l'any passat l'etapa reina de la Volta a Catalunya a Vallter 2000, que li va valer el 3r lloc a la classificació general final. Enguany ha repetit triomf a La Molina, però una caiguda camí de Girona [dimecres] li va fet perdre 20 minuts i no té opcions al podi.

"Tinc una relació d'amor-odi amb la cursa", ha recordat amb un somriure a la roda de premsa. "Recordo quan la vaig fer l'any 2010 en el meu primer any de professional i vaig patir moltíssim. L'any passat vaig aconseguir-hi la meva primera etapa al WorldTour, però ahir anava amb ambicions i vaig patir una caiguda. Això m'ha fet oblidar-me de la general, però amb l'equip ens vam prometre continuar positius, protegir el Darwin Atapuma i anar a per totes a per les etapes". I així ha sigut.

Van Garderen, que ha atacat a uns 4 km per la línia de meta, ha explicat que ha "vist Contador contraatacaar per darrere, però m'he obligat a mirar només cap endavant per estar més centrat". Ara queden els finals a Valls, amb el port de Lilla proper a meta, i el circuit final al circuit de Montjuïc per fer més diferències a la classificació general.

stats