Tenis
Esports 02/07/2015

Escañuela dimiteix com a president de la Federació Espanyola de Tenis

El màxim dirigent del tenis estatal ha presentat la seva renúncia després de sis anys al càrrec a causa de la polèmica generada les últimes setmanes

Ara
2 min
José Luis Escañuela, president de la Federació Espanyola de Tenis, i Gala León, capitana de la Davis / FERNANDO VILLAR / EFE

BarcelonaJosé Luis Escañuela ha anunciat la seva dimissió com a president de la Federació Espanyola de Tenis, càrrec que ha ocupat els darrers sis anys, una decisió que es formalitzarà el 19 de juliol, un cop la selecció estatal finalitzi la sèrie que ha de disputar contra Rússia. Escañuela portava 15 anys treballant en diferents federacions, i la polèmica generada en les últimes setmanes, així com les acusacions, han estat els fets culminants que l'han portat a renunciar.

"Continuaré defensant-me dels injustos i falsos atacs contra mi", ha comentat Escañuela en una nota que ha publicat el diari 'Marca'. L'encara dirigent de la RFET s'ha mostrat crític amb el govern estatal, a qui ha acusat de "canviar el judici de forma bel·ligerant cap a mi, la meva família i el meu entorn més proper, i que no té més causa -com espero que demostri la justícia- que el nomenament d'una seleccionadora". El president de la RFET ha insistit en la seva innocència, i ha assenyalat el Partit Popular com l'origen dels atacs cap a la seva persona. "No han dubtat en manipular auditories, filtrar insídies, utilitzar els mitjans públics estatals contra el primer dirigent esportiu que va fer públics els seus béns el 2010".

Així mateix, Escañuela ha demanat als jugadors que "donin un pas endavant i es posin a disposició de Gala León per defensar a Rússia els colors d'Espanya", un comentari en relació a la renúncia dels principals tenistes estatals de no acudir a la cita de la Copa Davis.

"Vull agrair als companys de Junta Directiva que em permetessin prendre la decisió de designar Gala León com la primera capitana de la selecció espanyola masculina, i amb això donar un pas inèdit en la història d'aquest esport", ha explicat Escañuela, orgullós d'una decisió que ha generat una gran controvèrsia els darrers mesos, especialment després de les mostres de desacord mostrades pels principals tenistes.

stats