Tenis
Esports Tenis 23/04/2023

Carlos Alcaraz segueix les passes de Rafa Nadal i revalida el Godó

El tenista murcià guanya per segona vegada en tres edicions el trofeu, després de no cedir cap set en tota la seva participació

Aleix González
3 min
Carlos Alcaraz a Barcelona Open Banc Sabadell 2023

BarcelonaQuan s'apropava el sorteig del quadre final del torneig Comte de Godó, tothom somiava amb una final en concret. Tenint en compte l'absència d'última hora del dotze vegades campió del trofeu, Rafa Nadal, el tenista murcià Carlos Alcaraz (Núm. 2 ATP) i el grec Stefanos Tsitsipas (Núm. 5 ATP) partien com els màxims candidats a endur-se la victòria a les pistes del Reial Club de Tenis Barcelona. Ja es van enfrontar l'any passat a terres barcelonines, on Alcaraz va aconseguir la victòria en uns quarts de final que deixaven al grec amb ganes de revàlida. Amb tot, era la final somiada. I es feia realitat.

El partit començava amb el tenista murcià volent ser el protagonista. Tot i endur-se els primers punts, Tsitsipas li agafava la matrícula ben d'hora. Ja n'havia après, el grec, que havia perdut els tres partits que havia jugat prèviament amb Alcaraz. "Per guanyar-lo només he de fer el seu joc millor que ell", avisava. I així ho demostrava en els primers compassos, després de trencar-li el servei i avançar-se en el primer set. La final, però, prometia ser igualada. Però Alcaraz no ha trigat a tornar-li el break, consolidant el seu servei per posar el 3-2 en el marcador. "Estudiaré els nostres enfrontaments anteriors, no em puc relaxar pensant que ell no buscarà sorprendre'm", deia Alcaraz.

Pujades a la xarxa, deixades impossibles, cada punt recordava una batalla de les que ens tenien acostumats els Nadal, Federer i Djokovic, però que ara protagonitzaven els joves que els donen relleu. Alcaraz, que amb 19 anys desprèn una energia pròpia de la seva edat, trencava de nou el servei del grec i tancava amb contundència el primer set per 6-3, encadenant-ne tres seguits per avançar-se a Tsitsipas.

Amb tot, el tenista grec no es rendia. Era la seva tercera oportunitat de guanyar el trofeu, perquè en les dues anteriors un Rafa Nadal imponent li havia negat qualsevol opció de triomf. Tampoc tenia els millors registres davant Alcaraz, a qui mai havia guanyat en tota la seva carrera (3-0 a favor del murcià en els enfrontaments directes). Però, tot i començar el primer set per davant, forçant Alcaraz a un ritme altíssim, el grec sucumbia als fantasmes del passat.

L'objectiu del número u

Aquesta vegada no era Rafa Nadal qui li negava el triomf. Era el seu hereu, que amb el seu joc intens esgotava totes les opcions que presentava el grec sobre la pista. A Tsitsipas no li funcionaven les deixades, ni la seva dreta, una de les millors del circuit. Davant tenia una paret anomenada Alcaraz, que es negava a cedir. El transcurs del segon set seria similar al primer, com si fossin dues pel·lícules amb un mateix guió. El tenista del Palmar consolidava el seu avantatge, i, tot i que el grec s'ha apropat en alguns moments, Alcaraz no ha deixat escapar la victòria (6-3, 6-4).

En una hora i divuit minuts, Alcaraz tancava la final i s'enduia el trofeu. Amb el triomf, esdevé el primer jugador, des que ho va fer Rafa Nadal, que ha revalidat el títol en dos anys consecutius (2022-2023). Una setmana, la seva, gairebé perfecta. Sense cedir cap set en tot el torneig, el tenista murcià ha aconseguit deixar enrere els problemes físics que el turmentaven per fer més gran la seva llegenda amb només 19 anys. Per davant, l'objectiu de ser el Núm.1 al rànquing de l'ATP, posició que defensa Novak Djokovic. Ho podria fer a Roma, o si no caldrà esperar a Roland Garros. Qui sap si a París, la terra batuda que ha vist triomfar Rafa Nadal, Carlos Alcaraz tocarà el cel. De moment, a Barcelona, ho ha fet dos anys seguits.

stats