TENIS
Esports 18/01/2016

Diversos tenistes d'elit podrien haver arreglat partits de Grand Slam, segons la BBC

Una investigació a la qual ha tingut accés la cadena britànica revela que 16 jugadors que han estat entre els 50 millors del món en són sospitosos

Nuria García
2 min
El món del tenis, sota sospita d'haver arreglat partits / FILIP SINGER / EFE

BarcelonaLa BBC ha tingut accés a una investigació que conté evidències del fet que diversos tenistes d'elit van arreglar partits de Grand Slam, com Wimbledon. Segons indica, durant els últims 10 anys "16 jugadors que han estat entre els 50 millors del món han estat assenyalats davant la Unitat d'Integritat del Tenis (UIT) [un òrgan anticorrupció creat el 2008] per sospitar que havien participat en partits arreglats".

L'organisme es va centrar en una investigació sobre apostes sospitoses de Nikolay Davydenko (ja retirat) i Martín Vassallo Argüello, segons explica la cadena. Els dos jugadors, però, van ser absolts de cometre il·legalitats, tot i que arran d'aquesta investigació es va anar ampliant el nombre de sospitosos, alguns d'alt nivell (s'han investigat uns 16.000 partits, entre ells tres de Wimbledon).

La BBC assegura que la investigació a la qual han tingut accés assenyala "persones que aposten a Rússia, el nord d'Itàlia i Sicília" i afegeix que guanyaven "centenars de milers de dòlars apostant en partits que creuen que estaven arreglats".

La BBC explica que ha rebut els noms dels jugadors en actiu dels quals sospita la UIT –afirmen que vuit jugadors participen en l'Open d'Austràlia–, però apunta que no els dóna perquè "sense accés als registres telefònics, bancaris i informàtics no és possible determinar si poden haver estat participant personalment en els partits arreglats".

'Tolerància zero', diu el president de l'ATP

El president de l'ATP, Chris Kermode, ha desmentit les informacions que acusen l'organisme de no haver investigat els partits suposadament arreglats. "La Unitat d'Integritat del Tenis i les autoritats del tenis rebutgen absolutament que s'hagin suprimit evidències de manipulació de partits per cap raó o que no hagin estat investigades profundament", ha afirmat Kermode després de la primera jornada de l'Open d'Austràlia.

"Hi ha tolerància zero en aquest tema. No som complaents, ho vigilem molt", ha afegit.

stats