POLIESPORTIU
Esports 02/07/2013

Ivan Tibau: "No sabem el perquè però aquestes inspeccions fiscals a clubs base només s'estan fent a Catalunya"

El secretari general de l'esport es mostra preocupat pel futur de molts clubs catalans

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general de l'esport Ivan Tibau ha parlar sobre les inspeccions fiscals rebudes per molts clubs catalans al programa "Catalunya vespre esports" de Catalunya Ràdio, afirmant que "aquestes inspeccions poden crear un gran problema al teixit esportiu català. és un problema de totes les entitats catalans, és una campanya estatal, però afecta més a Catalunya, on fan la major part d'inspecció. Estem intentant trobar solucions, però no en trobem. Intentarem aturar aquesta campanya, però parlar amb la Seguretat Social de Madrid és com parlar amb una paret".

Tibau ha afirmat que "els altres secretaris de l'esport d'altres comunitats no saben res d'aquestes inspeccions. Ara, a Catalunya fa anys que en tenim. És una problemàtica greu. Aquestes inspeccions només volen recollir diners en un termini curt de temps, però pot fer molt mal. Cal mirar que existeix un règim especial, o que quantitats petites que es paguen a un tècnic per entrenar, tipus 50 euros, tributin". Tibau ha reconegut que "si els clubs catalans volen fer un vaga, els donarem suport. L'esport català és molt important, potser no ho saben a Madrid. Abans intentarem negociar per evitar arribar a la vaga".

La nova llei de l'esport obliga als clubs a donar d'alta tots els entrenadors a la Seguretat Social. La mesura suposa un augment de les despeses que posa en risc la seva viabilitat. Els clubs, que cada vegada reben menys subvencions i tenen menys ingressos, se senten impotents i indefensos contra la finalitat d'una norma que consideren únicament recaptatòria. "Els equips de futbol han començat a rebre inspeccions de la Seguretat Social i suposo que després ens tocarà a la resta d'esports", va assegurar el president de la Federació Catalana Joan Fa amb preocupació. "Algunes decisions es prenen sense analitzar-ne les conseqüències, i nosaltres ho hem notat molt", afegeix.

Un total de 66 presidents de Federacions Catalanes van fer a l'abril una roda de premsa conjunta per queixar-se de la retallada de les subvencions.

stats