FUTBOL SALA
Esports 10/05/2019

Al Barça de futbol sala li tocarà remuntar l'eliminatòria al Palau (5-3)

L'equip blaugrana perd el primer partit contra el Llevant en el 'play-off' pel títol de Lliga

Adrià Fernández
El Llevant celebrant un dels tres gols que ha aconseguit Cecilio en el primer partit dels quarts del 'play-off' (5-3)

BarcelonaEl Barça Lassa haurà de forçar el tercer partit si vol disputar les semifinals del 'play-off' de Lliga. Després de perdre el primer partit contra el Llevant a la pròrroga (5-3), el Palau Blaugrana determinarà si es disputa un tercer partit de desempat, o si el campió de la fase regular cau a les primeres de canvi contra el vuitè. Leo Santana, Joselito i Ferrao han sigut els golejadors blaugranes, i Cecilio, amb un 'hat-trick', Esquerdinha en pròpia porta i Pedro Toro de penal han donat la primera victòria al conjunt granota.

Tal com va succeir al partit de la lliga regular, el Llevant ha donat el primer cop de puny damunt la taula. Tot i que el Barça s'ha apropat en més ocasions a la porteria rival, no ha estat encertat en els últims metres. Ferrao, amb nou xuts al primer temps –gairebé la meitat dels que ha realitzat tot l'equip–, s'ha quedat amb la mel als llavis en el primer temps. Qui sí ha estat encertat de cara a porta ha sigut Cecilio. L'ala del conjunt granota ha obert la llauna al minut 15 amb una diagonal des de la banda dreta.

A falta d'onze segons per al descans, s'ha assenyalat penal per unes suposades mans de Dyego. Tota la plantilla ha protestat l'acció, fins i tot el mateix brasiler ha negat les mans ensenyant la sang que li ha provocat la pilota al nas. L'àrbitre ha negat l'evidència i ha assenyalat la pena màxima. Sota pals no hi havia Juanjo, l'especialista des dels sis metres, però Dídac Plana ha aconseguit evitar el segon gol aturant amb la cama el xut de Canabarro, que anava per baix i a la dreta.

Just començar el segon temps, el Barça ha topat en dues ocasions amb el pal: primer Joselito i després Ferrao. El monòleg ha continuat sent blaugrana però la sort s'ha mantingut al costat del Llevant. Després d'una doble intervenció de molt de mèrit de Raúl en xuts d'Esquerdinha i Joselito, s'ha vist superat per Leo Santana. Al minut set del segon temps, el brasiler ha posat la igualtat al marcador amb un xut creuat des de l'esquerra. Poc els ha durat l'alegria als d'Andreu Plaza, que ja visualitzava la remuntada a l'horitzó. En la jugada següent s'ha tornat a avançar el conjunt local. Una brillant jugada individual de Cecilio, en què s'ha desfet de tres jugadors, ha acabat en un gol en pròpia porta de Marcenio que ha situat l'1-2 al marcador.

A quatre minuts del final, el Barça ha buscat a la desesperada forçar la pròrroga jugant amb Marcenio de porter-jugador. Dos minuts després de jugar de cinc, Joselito ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut des de l'atac dret. Igual que a la final de la Copa del Rei, Ferrao ha aparegut quan més falta feia. Després de 16 xuts, el brasiler ha anotat el 2-3 amb una puntada des de l'esquerra que ha fregat el travesser. Però el Llevant, a 23 segons del final, ha forçat la pròrroga al situar el 3-3 al marcador gràcies, novament, a Cecilio.

El Llevant ha esgotat els tres primers minuts de la pròrroga amb atac passiu de cinc. Des del punt de penal, però no des de la tanda de penals, s'ha acabat decidint el primer partit dels quarts. Un nou penal de Dyego a la represa de la pròrroga l'ha acabat convertint Pedro Toro per fer pujar el 4-3 al marcador. Novament amb atac de cinc, el Barça ha intentat forçar la tanda de penals, però Cecilio ha fet el 5-3 definitiu des de camp propi a porteria buida. El Palau Blaugrana dictarà sentència divendres vinent (21.15 h), quan els d'Andreu Plaza poden forçar el tercer partit, que també es jugaria al Palau, amb l'objectiu d'accedir a les semifinals.