14/09/2019

I quan torni Dembélé, què passarà amb Ansu Fati?

2 min
I quan torni Dembélé, què passarà amb Ansu Fati?

PeriodistaM’agradaria saber què va pensar Griezmann quan, en dos minuts, Ansu Fati, amb 16 anys, l’havia eclipsat amb el seu primer gol al Camp Nou. L’arribada del francès a Barcelona va anar acompanyada d’una càrrega de comèdia excessiva, primer anunciant que es quedava a l’Atlètic mitjançant un documental feixuc i, després, quan el seu fitxatge es va tancar, amb les amenaces insulses dels dirigents del conjunt madrileny. En canvi, Fati va aparèixer fa uns dies sense fer gaire soroll, sent un desconegut per al gran públic, i, des de llavors, no ha deixat d’acumular nits per al record.

El partit de Griezmann va anar de menys a més, sense deixar de ser discret, però toca parlar d’Ansu Fati. En una època en què La Masia semblava cada cop més deixada de banda, la seva aparició és un brot verd que il·lusiona l’afició, meravellada amb aquest veloç davanter que ja ha superat Bojan i Messi en precocitat golejadora a la Lliga. La seva irrupció també deixa en un segon pla Carles Pérez, una altra promesa del planter. Malgrat que no ha sigut fins al seu tercer curs que Valverde -en part condicionat per les baixes a la davantera, és cert- ha confiat de veritat en els més joves, els jugadors de la casa han demostrat que La Masia ha sigut i ha de continuar sent el bàlsam d’aquest club.

Un dels principals interrogants que ara s’hauran de resoldre és què passarà amb Fati quan Dembélé estigui recuperat de la seva enèsima lesió. El preu del seu traspàs, la seva nòmina i la condició de jugador del primer equip situen el francès per davant del guineà, però els arguments només haurien de ser futbolístics. Aquí és on Dembélé haurà de demostrar que mereix les oportunitats que Fati veurà reduïdes. El jove davanter de la casa ha fet oblidar en un tres i no res la baixa de l’atacant francès i caldrà un bon acompanyament per part del seu entorn quan la realitat sigui baixar al filial, però seria injustificable que desaparegués del mapa del primer equip. De prudència, la necessària, però minuts també.

stats