Futbol
Esports 11/09/2021

Tres anys després, el Reus torna a tenir un primer equip de futbol

La Fundació Futbol Base Reus crea un primer equip femení i serà el conjunt titular de l'Estadi Municipal de la ciutat

4 min
L'equip femení del Reus s'estrena a l'Estadi Municipal de la ciutat

ReusLa pilota va tornar a rodar sobre la gespa de l'Estadi Municipal de Reus. Ara, però, elles són les protagonistes. Les jugadores roig-i-negres van debutar dimarts en un amistós en el que serà el seu estadi, davant la seva afició, amb una gran posada en escena. La Fundació del Reus, creada quan es va dissoldre el club en una clara aposta de futur, ha creat un primer equip femení i hi ha dedicat recursos i espais, com l'Estadi Municipal (fins ara sense activitat futbolística després que el Reus desaparegués ).

"És una oportunitat que ens dona la Fundació, i tenim moltes ganes de demostrar, competir i passar-nos-ho bé", confessa Natalia Álvarez, jugadora de l'equip. "Vaig deixar el futbol per lesió durant uns anys i ara torno a ser aquí. Em van proposar un projecte molt il·lusionant al qual no em podia negar", relata nerviosa la futbolista, asseguda a la banqueta abans que comenci el partit. La Nat, una de les veteranes de l'equip, no es plantejava tornar a la gespa, però esclar, tornar a casa era una altra cosa. Poder vestir la samarreta del Reus, club on ella es va formar, no era una oportunitat que pogués deixar escapar, igual que algunes de les seves companyes. "Per a mi, que el club tingués un amateur era una oportunitat que se'm tornava a presentar. Ara torno a jugar amb futbolistes d'aquesta casa. Totes volem el mateix: competir, esforçar-nos al màxim i fer equip. Aquesta actitud em va guanyar", es reafirma.

Natalia Álvarez sobre la gespa de l'Estadi abans del partit.

La decisió va ser contundent per part de la Fundació: el primer equip havia de ser femení. "Quan el Reus existia, ja vam demanar a la directiva del Joan Oliver tenir un equip femení, però ells no van apostar mai per això. Aquest any, per fi, s’ha apostat per crear un primer equip amateur per tancar el cercle i també una escoleta els caps de setmana", explica Xavi Guix, secretari de la Fundació. "Fa cinc anys que sento una mica de ràbia pel fet que moltes de les jugadores que s’han format aquí han acabat a altres equips, perquè aquí no teníem un primer equip. Teníem potencial i un bon planter, però no els podíem donar continuïtat", admet Guix. Ara això s'ha acabat. Amb un conjunt format per exjugadores roig-i-negres i joves promeses del planter, el tècnic Marc Mestres afronta el repte de crear el primer equip femení amateur del Reus.

"A mi em van presentar aquest projecte des de diferents perspectives. Primer, per potenciar el futbol femení a la ciutat, i després perquè era un projecte nou en què que feia molt de temps que no s'apostava. Ser pioner en un àmbit en què portes molt de temps enganxa molt", admet l'entrenador, que reconeix que porta imaginant-se el debut a l'Estadi des que va agafar les regnes de l'equip. "Com a entrenador, no sempre tens la possibilitat de dirigir el teu equip en un estadi així, i aquest és, a més, històric. Com a espectador, m’ho he imaginat des de petit quan venia a veure el Reus, en el seu dia. El fet de venir aquí i asseure’t a la banqueta és una cosa espectacular", posa en valor el míster roig-i-negre. El conjunt reusenc parteix de la categoria més baixa, Segona Catalana, però l'objectiu és "arribar com més aviat millor a Preferent".

La inexperiència d'un equip que s'acaba de formar és un dels primers obstacles a salvar. "Ara mateix és un equip molt inexpert, molt nou. S’ha format un grup amb jugadores joves i exjugadores del club que ja no jugaven però que tenen molt nivell. Cal que recuperem el seu millor nivell físic i potenciem el seu rendiment. A més, tenim les que pugen de base i són la continuïtat del projecte. És una barreja d’edats i de perfils i, per tant, és un equip encara inexpert. La il·lusió, però, és màxima. El treball serà boníssim", diu el tècnic, que va viure en primera persona com l'afició aplaudia i corejava les seves jugadores durant la presentació a l'Estadi.

L'entrenador Marc Mestres abans del partit.

L'estrena va ser una festa. Contra el juvenil del RCD Espanyol, aquest dimarts, les reusenques van presentar-se davant els seus aficionats. La graderia principal es va pràcticament omplir de fidels feliços de tornar a l'estadi, tres anys després, per veure un partit de futbol. Tots els equips formatius de la Fundació estaven presents a la grada. Moltes de les noies allà assegudes estaven veient com les seves referents complien un somni que superava una nova barrera. "Poder ser referent per a algú fent el que més t’agrada no té preu. Ser-ho al teu club, on has estat sempre... No té punt de comparació amb res. Ho dic i se’m posa la pell de gallina. Per a nosaltres és increïble, la sensació de poder ser el reflex de les que van creixent en aquest club", confessa la Nat, que recorda el que era per a ella veure els seus referents, en aquest de l'equip masculí, sobre la gespa d'aquell mateix estadi. Gràcies a elles i a l'aposta feta per la Fundació, setmana rere setmana aficionats i seguidors podran venir a gaudir del novell equip. S'ha posat la primera pedra a Reus i ara cal seguir avançant.

stats