ESPANYOL
Esports 09/08/2017

Tres López per assegurar el relleu a la porteria de l’Espanyol

L’Adrià tornarà a tenir una oportunitat aquest vespre contra el Nàpols (21 h)

Roger Requena
3 min
Tres López per assegurar el relleu a la porteria de l’Espanyol

BarcelonaDiego, Pau i Adrià, de 35, 22 i 18 anys, respectivament. Tots ells, de cognom López. Tots ells, porters d’un Espanyol que afronta avui (21 h, Esport3 i GOL) l’últim amistós de la pretemporada, a San Paolo contra el Nàpols. Dues promeses del planter que han d’aprendre del veterà mestre gallec, a qui una bursectomia i una neteja quirúrgica del genoll han impedit participar en la pretemporada i, gairebé amb total seguretat, l’impediran ser en el debut de Lliga el dia 19 al Sánchez Pizjuán.

El Diego, operat aquest estiu d’una ferida arran d’una topada amb Luis Suárez en un derbi al desembre, és optimista, però també prudent a l’hora de fixar una data de tornada: “En la meva posició, sé que el genoll anirà molts cops a terra. Cal esperar que la cicatriu sigui perfecta i no es poden escurçar els terminis perquè cal respectar el teixit”, va explicar el gallec aquesta setmana. “No em va sorprendre el seu rendiment, es preocupa molt de millorar. Transmet molta tranquil·litat als companys”, l’elogia per a l’ARA Tommy N’Kono, preparador de porters espanyolista. Consolidat l’any passat, sap que la titularitat és seva un cop es recuperi.

Una jove promesa

Mentrestant, la baixa del gallec permet a Quique Sánchez Flores fer proves amb els qui opten al seu lloc, perquè algun d’ells haurà de començar a la Lliga (el Pau és el favorit). Durant la pretemporada ha comptat amb fins a tres porters: el Pau (l’únic amb fitxa del primer equip); Edu Frías (del filial) i l’Adrià (pertany enguany al juvenil A). El darrer, el més jove, ha sigut una de les sensacions de la pretemporada. L’Adrià, juvenil d’últim any, ha aprofitat les sortides de Roberto Jiménez i Andrés Prieto, i els problemes físics del Diego i el Pau, per fer-se un lloc als plans de Quique, a qui sembla haver seduït. “Em sembla molt sorprenent. El tenim vist de l’any passat. Aquesta pretemporada m’ha deixat bones sensacions: és ràpid, reacciona bé i és potent. És un porter més dels anys 80 i 90 que del 2017, però ho ha fet molt bé”. Així el lloava després d’haver completat un gran partit contra l’Hamburg, amb algunes aturades de mèrit, inclòs un penal. “Per a mi això és un somni complert. El cos tècnic em va dir que tingués tranquil·litat i fos jo mateix. He vist que el llançador del penal caminava enrere perquè estava nerviós, així que m’he intentat imposar a ell. I li he endevinat el xut”, va celebrar el porter, que ha passat de ser el cinquè del club a tenir la possibilitat de jugar avui a Nàpols (el Pau té molèsties). Ha entrat en la dinàmica del primer equip i no és descartable que Quique Sánchez Flores pugui seguir comptant-hi en el futur per baixes del Diego i del Pau.

Tres López per assegurar el relleu a la porteria de l’Espanyol

Amb contracte fins al 2018

Després de jugar contra l’Olot, el Twente i l’Hamburg ha quedat demostrat que Quique el prefereix a Frías i a Àlex Domínguez (l’altre porter del filial), que acaba d’aterrar de la Damm. El López més jove és internacional sub-17 i el seleccionador d’aquell equip, Santi Denia, va arribar a posar-lo en l’últim minut de la final de l’Europeu sub-17 de l’any passat perquè participés en la tanda de penals, en detriment del blaugrana Iñaki Peña. No en va poder aturar cap i el títol va ser per a Portugal. Ara, però, té una nova oportunitat per fer-se valer.

Com l’Adrià, el Pau també acaba el seu contracte el 30 de juny vinent. Després d’un any sense minuts al Tottenham, ha dit que aquesta temporada es quedarà a l’Espanyol, però no ha parlat de si renovarà o marxarà gratis l’estiu vinent. Els Spurs el volen, però estan a punt de tancar l’ex del Rayo Paulo Gazzaniga, que faria competència a Lloris (30 anys) i Vorm (33), i tancaria la porta al Pau, que com l’Adrià és el present i pot ser el futur de la porteria de l’Espanyol.

Leadercf, un patrocini per a quatre partits

L’Espanyol va anunciar que l’empresa xinesa Leadercf apareixerà a la samarreta del primer equip durant quatre partits de la primera volta: contra el Leganés a casa (jornada 2), al Camp Nou (jornada 3), davant del Celta a Cornellà (jornada 4) i contra l’Atlètic de Madrid, també a casa (jornada 17). Fundada el 2013, Leadercf és una plataforma d’informació financera online amb seu a Guangzhou (província xinesa on té la seu principal Rastar Group). Gaudeix d’un gran reconeixement a la Xina i és la marca comercial de Guangzhou Leader Internet Financial Information Services Co. De l’acord de patrocini, segellat ahir pel conseller delegat Ramon Robert i pel president de la plataforma, Zheng Yansen, no n’han transcendit xifres econòmiques.

stats