Esports 23/06/2021

Trincao i el superagent Mendes tenen la clau del retorn d'Adama Traoré al Barça

L'extrem portuguès per ara no té gaire interès d’anar al Wolverhampton com a moneda de canvi

3 min
Adama Traoré és una de les revelacions de la Premier League / EFE

BarcelonaUn altre nom propi ha irromput per sorpresa a les últimes hores al mercat. És Adama Traoré, futbolista del Wolverhampton que en aquests moments està a l'Eurocopa amb la selecció espanyola. Vell conegut de l'afició del Barça pel seu passat al futbol formatiu, l'extrem va postular-se dilluns per tornar a casa en una entrevista. "Que Barcelona és casa meva és una realitat. Hi he crescut durant deu anys. A partir d'aquí, és un tema que haurem de gestionar amb els meus agents i veure quin rol vol el Barça", va explicar Adama a RAC1.

Català de naixement i malià d'ascendent, Traoré porta sis temporades de carrera professional al futbol anglès després que la junta de Josep Maria Bartomeu aprovés la seva marxa a l'Aston Villa l'estiu del 2015 a canvi de 10 milions fixos, 2 de variables i un dret de tempteig que el club culer no va voler exercir ni quan el Villa va vendre el jugador al Middlesbrough ni quan el Boro el va traspassar al Wolves.

Adama sent que és moment de tornar. S'ha fet un nom a la Premier League i s'ha fet famós pel seu físic potent, que li permet fer estralls per la banda dreta, el seu hàbitat habitual, i acumular un bon tant per cent d'èxit en els regats que intenta. Aquests mèrits l'han fet internacional amb Luis Enrique per davant d'homes com Marco Asensio o Iago Aspas. I també, segons ha pogut confirmar l'ARA, han despertat l'interès del Barça, on s'han llegit amb delit les últimes declaracions d'un futbolista que acaba contracte el 2023 amb un club amb el qual hi ha bona sintonia.

De fet, no fa ni un any que el Wolverhampton va fer una inversió de 40 milions entre fixos i variables per endur-se Nélson Semedo de la mà de Jorge Mendes, representant del lateral i de molts dels jugadors de l'equip anglès, el capital del qual prové d'un magnat xinès que alhora té el 20% de les accions de l'empresa del superagent portuguès. El favor encara el recorden al Camp Nou, on no s'ha trobat gens a faltar la tasca de Semedo.

La via Aleñá

El Barça, doncs, estaria encantat de tornar a fer tractes amb Mendes i el Wolves per sumar Adama al projecte 2021/2022 sempre que l'operació només impliqui un bescanvi de futbolistes. La direcció esportiva blaugrana ja ha explorat la possibilitat que Francisco Trincao voli a terres britàniques a canvi de Traoré, però l'extrem portuguès no acaba de veure que canviar un aspirant a la Lliga per un outsider de la Premier sigui un bon negoci per als seus interessos. De fet, Trincao, que aquest curs ha jugat 42 partits i ha fet 3 gols, té força clar que haurà de marxar cedit o traspassat (amb dret de recompra) per tenir més participació, però ara mateix veu altres possibles destins amb més bons ulls que acabar al Wolverhampton. Aquesta és la fotografia del moment. De Mendes depèn en gran part que la predisposició del seu jugador canviï.

Una altra via per facilitar el retorn d'Adama és Carles Aleñá. Abans d'anar cedit al Getafe a l'última finestra hivernal, el de Mataró va rebre una proposta per marxar traspassat al Wolves, que pagava 7 milions per ell. La comissió gestora del Barça, però, va preferir firmar una cessió. Ara el migcampista, que acaba contracte el 2022, percep que la direcció esportiva no el vol renovar i assumeix que haurà de sortir. Els anglesos encara hi estan interessats, però el jugador prefereix continuar a Espanya, més concretament al València de Bordalás.

stats