Futbol - Eurocopa
Esports 15/06/2021

La UEFA obre expedient a Arnautovic per conducta racista

ARA
1 min
Marko Arnautovic

BarcelonaLa UEFA ha decidit obrir expedient al davanter austríac Marko Arnautovic, després dels gestos i els crits que va llançar aquest diumenge contra diversos jugadors de Macedònia del Nord després de marcar el 3-1 definitiu amb el qual Àustria va segellar la seva primera victòria en una Eurocopa. El màxim organisme europeu ha anunciat aquest dimarts que, en aplicació de l'article 31 (4) del reglament, s'ha designat un inspector d'ètica i disciplina perquè investigui la conducta del futbolista centreeuropeu.

Arnautovic va assegurar dilluns que no és un racista i va demanar disculpes. "Diumenge hi va haver alguns intercanvis acalorats en l'emoció, pels quals m'agradaria demanar disculpes, especialment als meus amics de Macedònia del Nord i Albània. Vull deixar clara una cosa: no soc racista! Tinc amics en gairebé tots els països i defenso la diversitat. Tots els que em coneixen ho saben", va afirmar.

Arnautovic, que no va ser titular, va marcar el seu gol gairebé a la fi del partit i immediatament es va girar cap a diversos jugadors rivals proferint crits, fins al punt que David Alaba, capità de la selecció, va córrer cap a ell i li va subjectar la cara amb la mà per fer-lo callar. "Als que s'hagin sentit al·ludits: ho sento, ho sento, ho sento. Oblidem-nos de l'assumpte, no té a veure amb el futbol", va assenyalar el futbolista, nascut a Àustria de pare serbi.

stats