Esports 11/11/2016

El València obté la cautelar i no haurà de tornar encara els 23,3 milions

El Tribunal de Comptes de la UE permet que el club no torni l'ajuda que va rebre de la Generalitat Valenciana fins al 2019

Ara
1 min
Peter Lim, nou propietari del València

BarcelonaEl València ha obtingut la suspensió cautelar i no haurà de pagar encara els 23,3 milions d'euros a la Generalitat Valenciana. El Tribunal General de la UE ha decidit que el club no retorni els diners fins que no hi hagi una sentència en ferm sobre les ajudes que suposadament va rebre de forma incorrecta per part de l'Institut Valencià de Finances (IVF).

La sentència dóna oxigen al València, ja que d'aquesta manera no haurà de retornar immediatament els diners i podrà esperar que s'acabi completament el procés, que pot durar uns 3 anys. D'aquesta manera el club propietat de Peter Lim pot quadrar els números d'aquesta temporada i, fins i tot, reforçar-se en el mercat d'hivern.

El cas es remunta al 2009, quan el València passava per un moment econòmic delicat i va rebre un aval de 20,4 milions d'euros per part de l'IVF. La UE va investigar el cas i Brussel·les va acabar determinant que aquestes ajudes públiques eren il·legals, que suposaven una competència deslleial cap als altres clubs. Per tant, va iniciar el procés perquè el club les retornés. Si la sentència acaba sent ferma, el València haurà d'abonar 23,3 milions, corresponents a la quantitat rebuda més els interessos.

No és l'únic club del País Valencià que està implicat en aquestes ajudes. La UE també va investigar l'Hèrcules i l'Elx, que en els seus casos van rebre un aval de l'IVF per valor de 6,1 i 3,7 milions, respectivament. La sentència permet que l'Hèrcules obtingui també la suspensió cautelar. No així l'Elx, que haurà de retornar ja la quantitat rebuda més els interessos corresponents.

stats