FÓRMULA 1
Esports 19/06/2015

Vettel, el més ràpid en la primera jornada d'entrenaments lliures del GP d'Àustria

La FIA confirma la sanció a Fernando Alonso per utilitzar el cinquè motor i perdrà 20 posicions a la graella de sortida

Ara
1 min
Sebastian Vettel, durant el GP d'Àustria de F-1 / SAMUEL KUBANI / AFP

BarcelonaSebastian Vettel ha estat el més ràpid en la primera jornada d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Àustria que se celebra aquest cap de setmana al Red Bull Ring de Spielberg. L'alemany, que no ha començat bé el dia (en la primera sessió d'entrenaments lliures ha tingut problemes i no ha pogut sortir a la pista tant com ell hagués volgut), s'ha refet en la segona, en la que ha aconseguit superar els Mercedes.

El de Ferrari, amb els pneumàtics tous, ha marcat un temps d'1:09.600, 11 mil·lèsimes més ràpid que Rosberg, que amb el Mercedes ha estat segon (1:10.401). El seu company a Mercedes, Lewis Hamilton –el líder del Mundial–ha acabat cinquè, tot i que no ha arribat a marcar cap volta ràpida amb els pneumàtics tous.

Aquest divendres, a més, la FIA ha confirmat la sanció de 20 llocs a la graella de sortida de Fernando Alonso, després que McLaren hagi decidit utilitzar el cinquè motor de la temporada, superant els quatre permesos. Alonso canvia tres parts del motor i per això és sancionat amb 20 posicions, mentre que Daniel Ricciardo (de Red Bull), que només en canvia el motor de combustió intern, haurà de perdre 10 llocs.

stats