Víctor Font: canvi de paradigma, univers 'start-up' i batuta per a Xavi Hernández

L'empresari granollerí vol fer "foc nou" al Camp Nou i canviar el marc mental dels culers

3 min
Fotomuntatge de Víctor Font.

BarcelonaVíctor Font i Manté és el soci número 67.970 del Barça i porta set anys treballant per presidir-lo. Empresari del món de les telecomunicacions, el 2010 va formar part de la candidatura de Marc Ingla, exdirectiu de Joan Laporta que va quedar tercer a les eleccions que va guanyar Sandro Rosell. Cinc anys més tard es va plantejar desafiar a les urnes el mandat de Josep Maria Bartomeu, però va decidir esperar per madurar el seu projecte. El 2019, després de presentar Sí al Futur en un acte amb la flor i nata culer a l'Auditori AXA, va promoure la inclusió del vot per correu als estatuts del club, una proposta que l'assemblea no va aprovar per 58 vots. En aquell moment ja sabia que concorreria als comicis del 2021. Per això va fer campanya activa a favor de la moció de censura que diversos grups de socis van posar en marxa arran del 2-8 a Lisboa i del burofax de Messi. Quan Bartomeu va caure, ja ho tenia tot a punt per defensar el seu projecte "transversal i transformador" per fer "foc nou" i instaurar "un bon govern" al Camp Nou.

Equip econòmic de la candidatura de Víctor Font.

Font, que a l'agost farà 49 anys, vol "canviar el marc mental tradicional del Barça" amb 14 consellers, que no directius. Nou homes i cinc dones d'edats i experiències diverses, però amb predomini de l'univers start-up català. Entre d'altres, Iñaki Ecenarro, fundador de Trovit; Óscar Pierre, fundador i CEO de la polèmica Glovo; José Manuel Villanueva, cofundador de Privalia, i Luis de Val, fundador de YouPlanet, arribarien a la llotja amb la missió de buscar nous ingressos per revertir la dificultat econòmica del club. D'una altra generació són Toni Nadal, oncle i exentrenador del 13 vegades campió de Roland Garros, que lideraria una nova àrea enfocada al comportament; Maria Teresa Andreu, pionera del futbol femení; o Ramon Cugat, expert traumatòleg que ha intervingut lesions de desenes de jugadors d'elit. Jordi Majó, candidat el 2003 i precandidat el 2015, va caure de la llista quan van sortir a la llum les seves simpaties per la ultradreta. I Jaume Giró, amb qui Font va reunir-se diverses vegades, finalment va preferir integrar-se a la candidatura de Laporta. Segons ha pogut confirmar l'ARA, Sí al Futur s'ha gastat uns 800.000 euros en la campanya electoral i ja ha tancat el seu aval.

Antoni Bassas, mà dreta executiva

En cas de victòria a les urnes, i en la línia del canvi de paradigma que proposa per al Barça, Font tindrà com a mà dreta un càrrec executiu, Antoni Bassas, periodista amb més de 40 anys de trajectòria a la premsa esportiva i generalista. Tots dos estan vinculats a l'ARA. Juli López, exjugador del Barça i director comercial de Cirsa, lideraria l'àrea esportiva, que en el cas del futbol recaurà en Xavi Hernández, actual preparador de l'Al-Sadd. L'egarenc és la gran aposta de la candidatura per recuperar les constants que s'han perdut els últims anys. Amb tot, els últims mesos no ha enviat cap missatge públic a favor del projecte. Primer, perquè té contracte en vigor al Qatar i Ronald Koeman ocupa ara mateix la posició que més il·lusió li fa: la d'entrenador. I segon, perquè coneix l'entorn culer i sap que no li convé alinear-se només amb una opció de govern. De fet, va a estar a punt de fer el salt al Camp Nou quan Bartomeu va cessar Valverde, però finalment no es va posar d'acord amb l'expresident. Una cosa similar passa amb Jordi Cruyff, que desperta la confiança tant de Font com de Laporta.

stats