Esports 15/03/2015

Victòria crucial de la Santboiana en un partit polèmic (31-25)

El Cisneros esgarrapa dos punts de bonificació amb una assaig de càstig fora de temps

Imatge del partit entre la UE Santboiana i el Complutense Cisneros / EDU ROIS

Sant BoiLa Santboiana ha complert l'objectiu principal, però només a mitges. El degà del rugbi ha derrotat el Cisneros i ha recuperat la segona posició de la Divisió d'Honor (31-25), però el conjunt madrileny ha esgarrapat dos punts de bonificació amb un assaig de càstig quan ja s'havia complert el temps.

Ha estat un partit polèmic, calent, amb molta discussió a la graderia. L'esperit del rugbi s'ha trencat a Sant Boi en un enfrontament que ha començat amb el peu canviat per l'absència d'una línier. Ha estat substituïda temporalment per un jugador visitant i aquest fet ha obert la caixa dels trons, sobretot quan ha indicat erròniament un servei de banda (ha endarrerit uns 40 metres la posició) que ha acabat amb assaig visitant.

Polèmica al marge, el partit ha estat iguladíssim i s'ha resolt favorable als de Sant Boi gràcies a l'encert en els cops de càstig. De fet, tres xuts al segon temps han decantat la balança a favor dels de Lewis Williams, agafant un avantatge que ha estat impossible d'eixugar per part de l'equip de Madrid.

La primera meitat ha començat amb un assaig matiner de la Santboiana respost ràpidament pels visitants amb dues marques (la segona, la de la polèmica). El marcador era de 7-10 amb només un quart d'hora de joc disputat. Tot plegat deixava entreveure, com s'ha confirmat, que el guanyador hauria de patir molt per sumar els punts.

Nil Baró ha fet els dos primers assaigs locals i Ki Anufe ha transformat un cop de càstig. Al descans el marcador era de 15-13.

A la represa s'ha mantingut la tònica dominant i la Santboiana ha ampliat l'avantatge. A trompades, perquè el Cisneros era dur en defensa, però ampliant el marcador. Un assaig de Neil Chivers després d'una recuperació a la zona de 22 i tres cops han eixamplat el marcador favorable als de Sant Boi, que han patit en les melés i els 'mauls' i només s'han pogut imposar en els llançaments a pals i en els serveis de banda.

El Cisneros, amb tot perdut, ha fet un pas endavant per mirar de retallar distància i sumar alguna bonificació. Al final, els visitants s'han beneficiat de les exclusions temporals de Tabuenca i Nil Baró (durant cinc minuts, la Santboiana ha jugat amb dos jugadors menys) per acostar-se.

El darrer assaig, de càstig, ha estat molt qüestionat pels locals, que han denunciat després del partit que l'àrbitre havia indicat "última jugada" però en realitat ha permès dues melés extres després del servei de banda.