HOQUEI PATINS
Esports 16/10/2014

Vilafranca del Penedès acollirà l'homenatge a la selecció d'hoquei patins campiona fa 10 anys a Macau

L'acte central serà la reedició de la final del Mundial B 2004 entre Catalunya i Anglaterra, que comptarà amb la participació dels mateixos jugadors a partir de les 19.30 h a la Poliesportiva de Vilafranca

Jordi Graell
1 min
La selecció catalana d'hoquei patins reeditarà la històrica final del Mundial B contra Anglaterra deu anys després

BarcelonaAquest dijous s'ha presentat al Museu Melcior Colet de Barcelona els actes d'homenatge a la consecució del Mundial B de Macau d'hoquei patins l'any 2004 per part de la selecció catalana. La jornada, plena d'actes festius i reivindicatius, es durà a terme aquest dissabte 18 d'octubre a Vilafranca del Penedès i el punt culminant serà a partir de les 19.30 h a la Poliesportiva, lloc on es disputarà la reedició de la final d'aquell Mundial B entre Catalunya i Anglaterra.

Aquest partit, que tindrà l'entrada gratuïta, comptarà amb la presència de tots els jugadors que hi van ser presents aleshores, a excepció del porter suplent anglès, i en què hi va prendre part, entre d'altres, el que llavors va ser l'encarregat d'aixecar el títol, el capità Ivan Tibau. L'actual secretari general de l'Esport ha recordat la "importància d'aquella victòria", ja que va servir perquè "els catalans se sentissin identificats amb la nostra Selecció i amb aquest esport¨". A més, Tibau ha animat a l'assistència de públic demanant que "ens ho prenguem com un acte de catalanitat i de suport al procés que estem vivint".

Ramon Basiana diu que podrien tornar a demanar l'ingrés a la FIRS

Una referència a la proximitat del 9-N que també ha compartit el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, que s'ha mostrat "orgullós de poder posar un granet de sorra al moment que estem vivint com a país". D'altra banda, Basiana ha revelat que "en cas que el procés sobiranista no funcioni tornarem a demanar l'entrada a la FIRS" després que s'expulsés a la Federació Catalana a les assemblees de Fresno al 2004 i de Roma al 2005.

stats