Esports 10/08/2021

El Vila-real busca la seva primera Supercopa d'Europa davant del Chelsea

Els groguets arriben marcats per les baixes mentre els anglesos esperen Lukaku

Joan Carol
2 min
Unai Emery, tècnic del Vila-real

BarcelonaDe totes les prediccions que es van fer a l'inici de la temporada passada, no n'hi havia cap que fos una Supercopa d'Europa entre el Vila-real i el Chelsea. Tot i ser un partit inimaginable fa nou mesos, els dos equips van fer una excel·lent temporada a Europa, amb l'equip de Tuchel guanyant la Champions i els d'Emery coronant-se a l'Europa League, la competició fetitxe del tècnic basc. Uns 13.000 aficionats viuran en directe al Windsor Park de Belfast el duel entre Vila-real i Chelsea, que es podrà seguir a través de Movistar Liga de Campeones dimecres 11 a les 21.00 hores.

El Vila-real arriba a l'oportunitat d'aixecar la seva primera Supercopa d'Europa amb quatre baixes, tres de les quals van tenir un paper clau en la conquesta de l'Europa League al Gdansk Stadium davant del Manchester United. Samu Chukwueze és l'única baixa que no va estar present en aquella final, però el també lesionat Dani Parejo hauria tingut molt a dir en el mig camp dels groguets. Un possible substitut per Parejo seria Francis Coquelin, però el migcampista francès està aïllat de la resta de l'equip, ja que Emery no compta amb ell de cara a la següent temporada. Sense cap mena de dubte, l'absència més destacada és la de Geronimo Rulli, l'heroi de la tanda de penals a Polònia amb el seu gol i l'aturada definitiva a De Gea. El porter argentí també està aïllat. Els que segur que no faltaran al terreny de joc són Gerard Moreno, que buscarà celebrar amb un gol la seva recent renovació fins al 2027, i el central Pau Torres, que torna d'aconseguir la plata olímpica a Tòquio.

Des de Londres, el Chelsea arriba amb tots els efectius disponibles, però amb la mirada posada en Romelu Lukaku. El davanter belga ja ha passat la revisió mèdica amb l'equip de Roman Abramóvitx i l'Inter rebrà 115 milions d'euros pel potent golejador. Tot i no poder comptar encara amb Lukaku, el Chelsea ja és un equip temible, en especial, per la seva solidesa defensiva. Édouard Mendy tan sols va encaixar un gol a la fase final de la Champions la temporada passada, una de les obsessions del jove entrenador Thomas Tuchel. El mànager alemany arrenca la seva primera temporada d'inici al Chelsea amb el difícil repte de superar el que va aconseguir agafant l'equip al gener: aixecar l’orelluda.

La final de la Supercopa arriba quan falta menys d'una setmana per a l'inici de les competicions estatals. El Vila-real jugarà el primer partit de Lliga dilluns contra el Granada, i el Chelsea començarà el seu camí a la Premier aquest dissabte davant del Leicester City. Per als valencians seria la seva primera Supercopa europea, després de fer-se eterns guanyant el seu primer títol europeu. Els londinencs pretenen aixecar aquest títol per segona vegada, després de caure en les edicions del 2012, 2013 i 2019.

stats