MOTO GP
Esports 14/09/2019

Viñales treu profit d’una nova picabaralla Márquez-Rossi

Pol Espargaró es queda a les portes de la 'pole position'

T.p.
2 min
Maverick Viñales celebrant amb el seu equip la pole position que va aconseguir a San Marino.

BarcelonaQuan arriba el Gran Premi de San Marino, al circuit Marco Simoncelli de Misano, Marc Márquez sap que li toca posar-se taps a les orelles i concentrar-se en el circuit. Misano és el territori de Valentino Rossi, l’home que ha fet d’aquest circuit la seva segona residència. Els admiradors del pilot d’Urbino pelegrinen fins aquí vestits de groc o blau per continuar gaudint del gran campió, que als 40 anys enfila l’últim tram de la seva carrera. Márquez, l’home que ha arribat per ocupar el seu lloc, sap que el Gran Premi de San Marino sempre costa, i ho va redescobrir en els entrenaments oficials, quan en l’última volta va estar a punt de topar amb Rossi. Tots dos volien millorar el seu temps, però les trajectòries es van creuar dos cops, i cap dels dos semblava gaire disposat a cedir. Un nou episodi en una rivalitat que els últims mesos s’havia refredat. De tot plegat en va treure benefici el català Maverick Viñales (Yamaha YZR-M1), que en l’última volta li va pispar a un altre català, Pol Espargaró, els honors d’aconseguir la primera pole position de la seva carrera a MotoGP. El circuit és especialment adequat per a les Yamaha i les KTM, i així va ser, amb Viñales i Espargaró per davant del francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR-M1), tercer.

Viñales treu profit d’una nova picabaralla Márquez-Rossi

Marc Márquez no va tenir un bon dia: va protagonitzar una caiguda sense conseqüències, primer, i una sortida de pista, després. Enfadat pel rendiment que oferia, el campió va entrar dos cops al taller per canviar de moto i millorar els temps, però llavors va arribar l’incident amb Rossi. El català anava davant seu en el seu últim intent de volta ràpida, però, veient que podia superar Rossi, ho va fer per fora dels límits del circuit, cosa que automàticament invalidava la seva volta ràpida. Valentino Rossi va tornar a superar Márquez acte seguit, però el de Cervera va perseverar en l’intent de mantenir la posició i van acabar tocant-se lleugerament. “Estic empipat, però aquesta no és la meva lluita. Jo aspiro a guanyar el Mundial, d’altres no. No penso perdre temps amb ell, no és rival al Mundial”, va dir amb ironia Márquez. Al final el català va acabar cinquè en la classificació amb Rossi més endarrere, ocupant la setena posició. Andrea Dovizioso, segon a la classificació del Mundial amb 172 punts, encara lluny dels 250 de Márquez, sortirà de la sisena posició.

Primera 'pole' de Di Giannantonio i Suzuki

En Moto2, l’italià Fabio di Giannantonio (Speed Up) va aconseguir la primera pole de la seva carrera en la categoria, per davant del català Àlex Márquez (Estrella Galicia 0’0 Kalex) i Augusto Fernández (Kalex). En Moto3, el pilot japonès d’Honda Tatsuki Suzuki també va aconseguir la primera pole de la seva carrera i sortirà per davant d’Aron Canet i Tony Arbolino, tercer.

stats