FUTBOL
Esports 22/05/2015

Evacuen les rodalies de l'estadi de Wembley per una bomba de la II Guerra Mundial

L'artefacte, d'uns 50 quilos, s'ha trobat a 200 metres de l'estadi

Efe
1 min
La bomba localitzada a Wembley

BarcelonaMés de 300 habitatges propers a l'estadi de Wembley han estat evacuats avui mentre artificiers de l'Exèrcit britànic treballen per desactivar una bomba de la II Guerra Mundial, ha informat la Policia.

Uns treballadors de la construcció van descobrir ahir l'artefacte, que pesa uns 50 quilos, en les rodalies de l'estadi de Wembley, pel que durant la nit ja es va procedir a evacuar diverses famílies que resideixen en habitatges propers. L'Exèrcit britànic informa que la bomba està localitzada a 200 metres de l'estadi de Wembley i es creu que es tracta d'un artefacte llançat durant el bombardeig de Londres per part de l'exèrcit nazi durant el conflicte bèl·lic.

Un portaveu de l'Exèrcit ha assenyalat que fan "tot el possible" per minimitzar qualsevol alteració en el ritme de vida del barri i ha explicat que les evacuacions tenien com a objectiu "evitar qualsevol risc davant d'una possible explosió controlada". Un portaveu de la Policia metropolitana de Londres ha destacat que s'ha establert "un cordó policial de 400 metres al voltant de l'artefacte mentre els especialistes treballen en el seu desactivació".

Malgrat el descobriment de la bomba, la direcció de l'estadi de Wembley va confirmar a través de Twitter que els partits previstos per al cap de setmana "no es veuran afectats". Aquest cap de setmana tindran lloc a Wembley diversos esdeveniments relacionats amb el món del futbol, com diversos partits d'ascens de les divisions inferiors del futbol anglès.

Aquest és el segon artefacte de la II Guerra Mundial sense explotar que es troba a Londres en dos mesos, després que al març 1.200 persones fossin evacuades de les seves cases al barri londinenc de Bermondsey, al sud-est de Londres, per una bomba de 250 quilos.

stats