HOQUEI PATINS
Esports 11/05/2018

Xavi Barroso: "Vull guanyar per poder tancar la meva etapa com es mereix aquest gran club"

Entrevista al jugador del Barça Lassa d'hoquei patins

Jordi Graell
3 min
Xavi Barroso

BarcelonaXavi Barroso (Caldes de Montbui, 1992) afronta la 'final four' de Porto com l'última amb la samarreta blaugrana. Format al planter i després de cinc anys al primer equip, Barroso fitxarà per l'Oliveirense portuguès a final de temporada. Abans intentarà acomiadar-se per la porta gran amb un triplet, a més de la Supercopa d'Espanya, que el Barça Lassa no guanya des de la temporada 2006-2007.

Com afrontes la teva última 'final four' com a blaugrana?

Amb molta il·lusió. És cert que té un punt especial pel fet de ser l'última defensant el meu escut. Vull guanyar-la per poder tancar la meva etapa com es mereix aquest gran club. Porto aquí des dels tretze anys i he crescut molt com a jugador. Li dec molt, a aquest club, per tot el que ha fet per mi, perquè van apostar per mi quan era infantil de segon any i després d'un any cedit vaig arribar al primer equip. He après moltíssim i el balanç és positiu. M'enduc amics i coneixements per a tota la vida.

Per què marxes?

Vam començar a parlar amb el club per tractar el meu futur i les negociacions no van anar com esperava. Em van comunicar que no volien seguir amb mi però els agraeixo que m'ho diguessin aviat per facilitar-me el futur. No hi ha cap problema, ells han optat per un altre camí i els desitjo tota la sort del món. Jo he de seguir amb la meva vida esportiva; no tot s'acaba aquí al Barça i buscarem altres reptes. El lloc on jugaré l'he decidit conjuntament amb la meva dona i la meva família perquè hem cregut que és el més oportú. Estic molt agraït al nou club i ja ho anunciaran quan creguin.

En cas de guanyar aconseguiríeu el primer triplet en una dècada...

Sí, la temporada ja és molt bona amb tot el que hem fet fins ara, però el colofó és aquest cap de setmana. A vegades no es recorda el que hem fet si no guanyem la Lliga Europea, però el que hem fet fins ara és molt bo i anirem a totes per posar la cirereta al pastís. Les competicions com aquestes es decideixen per petits detalls, sigui pilota aturada, concentració o coses que no fas bé i que el rival aprofita. Fa dos anys vam quedar fora als penals i l'any passat amb un gol d'or, així que esperem que la sort que no hem tingut aquests dos darrers anys caigui de la nostra banda i puguem alçar el títol.

El Reus és l'únic que us ha guanyat a l'OK Lliga aquesta temporada. És el pitjor rival per al vostre estil de joc?

Tenim molts precedents aquesta temporada. Un va caure de la seva banda i els altres de la nostra, però és cert que tenen molt bones individualitats. Es basen molt en això, i bé que fan, perquè són grans jugadors. Al final es decidirà per detalls. El que es posi al davant en el marcador i estigui més concentrat acabarà enduent-se aquesta semifinal.

Jugar a Portugal us treu pressió?

Jo crec que la pressió en partits d'aquest nivell no existeix. Quan arribes a aquests partits vols guanyar i l'únic que fas és mirar el porter per saber per on li podràs marcar gols. Potser al Porto jugant a casa sí que tenen aquest condicionant pel tipus d'afició que tenen i que s'aboquen molt en ells, però nosaltres no tenim ni més ni menys pressió.

Com ha anat el procés d'adaptació al nou estil d'Edu Castro?

Ens va proposar un nou mètode de joc que al principi ens va costar una mica d'assimilar i posar en pràctica. Un cop assimilat vam veure que era el model indicat, perquè era la manera amb què els jugadors i els entrenadors ens sentíem més còmodes. Crec que no hi ha cap model millor per al tipus de jugadors que formem l'equip ara mateix.

stats