Futbol Català
Esports 24/11/2011

Xavier Molist demostra amb els seus gols a Terrassa que els vells rockers mai moren

El davanter gironí és, amb 34 anys, el màxim golejador de Tercera Divisió

àngel Garreta
1 min
Molist celebra el gol de diumenge passat davant l'Europa

TerrassaQuan un davanter arriba als 34 anys d'edat, molta gent dóna automàticament per fet que està acabat o vivint els seus darrers dies com futbolista. No és el cas de Xavier Molist, punta del Terrassa que viu una segona joventut com a màxim golejador de Tercera Divisió amb onze dianes. Molist, nascut a Girona el 1977, va marcar aquest diumenge el darrer gol que suma fins ara a la llista del pitxitxi de la categoria davant l'Europa. Precisament el conjunt escapulat va ser la primera 'víctima' d'un gol de Molist jugant com a sènior.

En la final de la Copa Catalunya de 1997, l'Europa es va proclamar campió contra pronòstic davant el primer equip del Barça al vell i desaparegut estadi de L'Hospitalet. En aquella final -guanyada pels escapulats per 3 a 1-, Molist, jugador del Barcelona B que havia pujat per disputar aquesta eliminatòria amb l'equip sènior, va fer el gol de l'honor blaugrana. Des de llavors, la seva carrera ha passat per molts equips amb visita a l'estranger inclosa: Neuchatel, Logronyés, Sabadell, Badajoz, Nàstic, una primera etapa al Terrassa, Castelló, Cartagena, Badalona i des de l'any passat novament al conjunt egarenc.

Davant l'equip de Gràcia Molist va tornar a marcar catorze anys més tard, tancant així un curiós cercle. Ho va fer en un moment dolç de la seva llarga trajectòria esportiva. Al costat del seu company Carlos Martínez -que precisament és el segon màxim golejador de la lliga amb nou dianes- forma una de les davanteres més perilloses actualment a la categoria, fet que permet al retrobat Terrassa mantenir una posició de privilegi dins el play-off.

stats