TOUR DE FRANÇA
Esports 18/07/2019

Yates guanya en una estrena pirinenca descafeïnada

Aquest divendres, contrarellotge a Pau amb Geraint Thomas com a principal favorit

Oriol Santos
2 min
Simon Yates, de negre a la foto, es va imposar a Bilbao i Muhlberger en la dotzena etapa.

BarcelonaSimon Yates es va endur ahir la dotzena etapa del Tour de França, la primera amb final als Pirineus i la prèvia a la contrarellotge individual d’avui. El britànic va ser l’últim supervivent d’una escapada d’uns 40 ciclistes que es va formar en el tram inicial de la jornada.

L’etapa que connectava Tolosa i Bagnères-de-Bigorre, amb dos ports de primera categoria -l’últim amb el cim a 30 quilòmetres de l’arribada-, no va afectar pràcticament la general i va permetre al francès Julien Alaphilippe mantenir el mallot groc de líder. Yates, ciclista del conjunt Mitchelton-Scott, va sortir victoriós en un final molt igualat en què el ciclista basc Pello Bilbao i l’austríac Muhlberger també van arribar amb opcions. La llarga escapada va acabar convertint-se en un filtre. En aquesta selecció, Yates, vigent campió de la Vuelta a Espanya, va ser el més fort i va superar els seus dos rivals en la primera gran etapa pirinenca.

Malgrat el context muntanyenc, el paper dels grans favorits va ser decebedor. Els candidats a arribar de groc a París no van voler arriscar-se i van guardar la roba en la primera gran oportunitat de mostrar les seves cartes. L’equip Ineos, ferm candidat al títol, va dominar l’etapa amb claredat, sobretot els ports de muntanya, on es podien fer diferències en la classificació, mentre que la resta d’equips, com el Movistar, van assumir el segon pla en la jornada. Per culpa d’aquesta excessiva comoditat i del temor a arribar just físicament a l’etapa d’avui, no va haver-hi batalla en un dia que va acabar sent molt descafeïnat.

Thomas, a aprofitar la contrarellotge

Geraint Thomas és avui davant del seu gran dia. 27 quilòmetres al voltant de la localitat francesa de Pau poden ser el bàlsam perfecte per ampliar les distàncies i donar un cop d’autoritat. Per això, la d’avui es preveu com una etapa clau que pot marcar un abans i un després en la Grande Boucle d’enguany.

La contrarellotge, enmig del tram pirinenc, és el preludi de la gran jornada de demà, que acabarà amb la coronació al mític Tourmalet.

stats