Gadgets tecnològics (i extravagants) per gaudir de l’estiu

Altaveus submergibles, drons aquàtics o taules de surf elèctriques són algunes de les propostes

L'estiu ja és aquí i són molts els accessoris tecnològics que ens poden ajudar a gaudir-lo a nivells superiors. Tot i que no ens cal més que temps lliure i una bona companyia per passar una bona estona, els ginys més sonats han arribat per muntar-nos un estiu ple de diversió i posar-nos al límit de les nostres possibilitats. Drons aquàtics, altaveus submergibles, rastrejadors d'objectes perduts, polseres amb llums led i taules de surf electròniques són només algunes de les deu propostes més extravagants.

Imprimeix fotos al moment

En l'era de la fotografia digital, segueix tenint un gran pes la fotografia en paper, això sí, les màquines que les prenen cal que tinguin els avantatges de la lleugeresa i la rapidesa. Són nombroses les marques comercials que proposen la impressió instantània de fotografies de gran resolució i la realització de còpies al moment. Aquestes càmeres estan pensades per no dur pes, incloure sincronització wifi amb els telèfons mòbils i també comptar amb el flaix incorporat. Val a dir que és una gran font de diversió poder imprimir les fotografies dels viatges, esdeveniments i trobades amb amics. L'estiu és temps de fotografies. N'és tradicionalment un exemple la casa Polaroid, avui dia amb les seves minicàmeres Pop.

Les begudes alcohòliques, a ratlla

Si ets d'aquells que no entén per què els cotxes no incorporen un alcoholímetre que el bloquegin en cas de donar positiu, hi ha un gadget especialment pensat per a tu. Tot i que quan condueixes és imprescindible no consumir ni una gota d'alcohol, hi ha empreses que han desenvolupat un alcoholímetre portàtil que et permeti saber en tot moment quin és el grau d'alcohol en sang i, sempre que calgui, deixar el cotxe estacionat. En el món dels alcoholímetres personals, els telèfons mòbils són grans aliats a l'hora d'aportar dades a través de Bluetooth gràcies a les aplicacions que solen acompanyar aquests dispositius. Un exemple d'alcoholímetre portàtil és el de l'empresa Backtrack.

No perdis les claus a la platja

Aquell dispositiu que molts hem somniat per localitzar les coses que perdem ja és una realitat. Un dels objectes que més s'extravien són les claus, però també els mòbils i els moneders, especialment quan estem d'esbarjo i amb el cervell en mode repòs. Algunes empreses ja han desenvolupat gadgets perquè sigui l'última vegada que perdem res. Només cal posar el dispositiu a l'objecte que no volem perdre i gràcies a la tecnologia Bluetooth el podrem localitzar de seguida que vulguem. Aquest giny, amb bateries d'un any de durada, permet 'cridar' els objectes de manera senzilla, i també veure on han estat per últim cop els objectes seleccionats gràcies a la seva aplicació. Un dels exemples és el dispositiu de localització intel·ligent Tile Mate.

Música a la piscina

És possible escoltar música de la millor qualitat dins de la piscina i gaudir amb els amics mentre ens refresquem. Tot per a una festa dins l'aigua. Nombroses empreses han dissenyat altaveus d'última generació portàtils i impermeables amb llargues durades de la bateria. Aquests altaveus estan fets a prova de caigudes, i desenvolupats amb materials flotants perquè no se t'enfonsin a la piscina o no els perdis si et cauen al mar o en un riu. Aquests dispositius arriben, a més a més, amb bonics dissenys i estilismes bicolor perquè l'experiència no sigui avorrida ni uniforme. La filosofia és que no pari la festa! Una de les empreses que ha tret al mercat models en aquest sentit és Ultimate Ears amb el Boom i el Megaboom.

Enlluerna a la festa

No tot en aquesta vida són aplicacions pràctiques que condueixen a una finalitat determinada. També hi ha gadgets que vetllen per l'estètica com a valor a preservar en els nostres estius. Una de les últimes incorporacions al mercat són polseres brillants que enlluernen a la nit. Aquests dispositius no tenen més funció que afegir una dimensió audiovisual, estètica i divertida a les festes, i són una versió moderna de les polseres fluorescents que s'activaven quan es posaven al congelador per agafar luminescència. Les d'ara són polseres que funcionen amb tecnologia led i que funcionen al ritme de la música. Aquestes polseres, de silicona, duen un micròfon integrat que detecten sons i vibracions. Tot sigui per a una festa inoblidable! Una de les empreses exemplars en aquest sentit és Hercules.

Emporta't el dron a l'aigua

Tot i que l'ús dels drons requereix molta concentració i sobretot estabilitat, et proposem aquest estiu els drons aquàtics, perquè els gaudeixis des de la fresca de l'aigua i puguis fer, des d'aquests dispositius, les fotos estiuenques més atrevides. Es tracta de gadgets amb un disseny impermeable i flotant creats especialment per als entorns marítims i fets amb materials resistents a la corrosió. A més a més, són capaços d'enlairar-se des de l'aigua amb total tranquil·litat. Per descomptat, el control remot és resistent a l'aigua i es pot utilitzar sota la pluja i fins i tot des de dins l'aigua, i són capaços d'enregistrar vídeos a una qualitat de 4K. En són un exemple els drons de Swell Pro.

Un matalàs d'aigua mòbil

En l'era dels patinets i les bicicletes elèctriques, ha arribat la seva versió aquàtica: els matalassos d'aigua mòbils i teledirigits, perquè la persona que els regenta no hagi de moure un sol dit ni faci cap esforç contra les onades. Els últims avenços tecnològics han aconseguit situar sota el matalàs uns motors per no haver de fer cap esforç contra la resistència de l'aigua. Les opcions disponibles al mercat permeten desplaçar-se endavant i enrere, i de dreta a esquerra, fet que permet al passatger reubicar-se al lloc desitjat, per exemple a ple sol o a l'ombra. Per què flotar simplement quan pots conduir les regnes de la teva capbussada? Fabrica matalassos d'aquesta mena l'empresa Pool Candy.

Propulsió submarina

Els amants de l'snorkel interessats en explorar aquest estiu el món submarí o bé jugar al fons de la piscina han de saber que tot un món de propulsors submarins està prenent a poc a poc els aparadors de les botigues de gadgets estiuencs. Amb bateries que arriben als 25 minuts regulades amb indicadors led, aquests propulsors solen tenir diverses velocitats i funcionen d'una manera tan fàcil que només consisteix a prémer el gallet del giny. A més a més, per evitar valuoses pèrdues en ple fons marí, la indústria sol incorporar a aquests dispositius sistemes de flotabilitat perquè el propulsor torni a la superfície en cas de deixar-lo anar. Bixpy en té una gama ben completa.

Per calmar les picades

Que la tecnologia pugui apaivagar la sensació d'una picada de mosquit sembla impossible, però aquest estiu és una realitat gràcies a un gadget electrònic que proporciona calor i vibració a la zona afectada, amb la qual cosa fa augmentar el torrent sanguini i calma la picor. Malgrat que les nombroses solucions farmacèutiques no eviten que els mosquits ens segueixin picant, és bo tenir a mà un calmant lliure de substàncies químiques, especialment en temps de sostenibilitat com els actuals. Una de les empreses que més està arrasant amb aquesta solució és Bite Helper.

Taules de surf elèctriques

Seguint amb l'estela elèctrica imposada a la ciutat per altres dispositius de mobilitat, el mar té els seus propis vehicles amb el naixement de les taules de surf elèctriques. D'elevats preus, aquestes taules aerodinàmiques proposen una combinació de potència, velocitat i precisió sobre l'aigua per a proporcionar noves experiències de conducció plenes d'adrenalina. Amb una rapidesa punta de 56 quilòmetres per hora, aquests dispositius tenen una força de sortida sorprenent que fa que en quatre segons estiguin a màxima velocitat. N'és exemplar el model Ravik d'Awake Electric Surfboard.

Més continguts de