Leka II d’Albània es casa amb una cantant

Leka II, de 34 anys, va néixer a Johannesburg, on vivien els seus pares, Leka I i Susan, que es van casar i van viure a Madrid fins que ell va ser acusat de contraban d’arme

El príncep Leka II, hereu sense tron de la corona albanesa, s’ha casat aquest cap de setmana amb l’actriu Elia Zaharia en una cerimònia a la qual han assistit membres de moltes cases reials europees i que de l’espanyola ha tingut com a invitada la reina Sofia. La cerimònia civil va tenir lloc a la sala del tron del Palau de les Brigades de Tirana, antic palau reial, on hi havia molts representants de monarquies ja abolides com la russa, la persa, la grega, la sèrbia o la italiana.

El matrimoni civil va ser celebrat per l’alcalde de Tirana, Erion Veliaj. Tot i això, la parella va voler rebre també la benedicció dels clergues de les cinc religions dominants a Albània: la musulmana, l’ortodoxa, la bektasi, la catòlica i la protestant.

La núvia, que ara es dirà Elia Zogu, va optar per un vestit blanc setinat dissenyat per l’estilista kosovar Blerina Kllokoqi. El príncep Leka, en canvi, va estar més contingut amb un jaqué negre combinat amb gris clar. Després de sis anys junts, la parella va escollir casar-se el dia 8 perquè coincidia amb la data del naixement del rei Zogu, que va dirigir la corona entre el 1928 i el 1939.

Després del matrimoni civil, uns 800 convidats van ser obsequiats amb un còctel al jardí del palau residencial de la parella, on fa 78 anys es va casar el rei dels albanesos Ahmet Zogu amb la comtessa hongaresa Geraldine Apponyi. La festa va culminar amb una celebració a la nit al Palau de les Brigades, amb només 300 elegits. Malgrat que la núvia, de 33 anys, ha sigut cantant de l’extint grup albanès Spirit Voice, no va poder cantar per raons de protocol.

Leka II, de 34 anys, va néixer a Johannesburg, on vivien els seus pares, Leka I i Susan, que es van casar i van viure a Madrid fins que ell va ser acusat de contraban d’armes. La família reial albanesa va tornar a Albània el 2002, després de 63 anys d’exili, durant els quals van viure en llocs com Londres, Egipte, París o Johannesburg. L’avi de Leka, Ahmet Zogu, va ser ministre i president del país fins que es va autoproclamar rei d’Albània. El 1939, en plena ocupació italiana, la família reial va fugir del país emportant-se les reserves d’or públiques. Els comunistes els van declarar traïdors i els van confiscar totes les propietats.

Més continguts de