Estils 26/04/2018

Bill Cosby és declarat culpable de drogar i abusar d'una jove fa 14 anys

S'enfronta a una condemna de 10 anys de presó per cada delicte

Ara
1 min
Bill Cosby aquest dijous a l'entrada del judici on havia de conèixer la seva sentència

BarcelonaUn jurat de Pennsilvània ha declarat l'actor nord-americà Bill Cosby, de 80 anys, culpable de drogar i d'agredir sexualment una jove fa 14 anys, tal com informen diverses agències aquest dijous. El 2006 els fiscals van declinar presentar càrrecs contra Cosby, que va aconseguir un acord civil amb l'agredida, Andrea Constand, en virtut del qual li va pagar una suma milionària que no ha transcendit.

La fiscalia del districte va reobrir el cas el 2015 al·legant que havien sortit a la llum noves proves quan una allau de dones es va presentar públicament per acusar Cosby d'agressions sexuals que van tenir lloc al llarg de 40 anys. Unes 60 dones han acusat el comediant, guanyador de diversos Emmy, de ser un agressor sexual en sèrie. De tots els casos denunciats, el cas de Constand era l'únic que podia ser jutjat penalment, ja que la resta han prescrit.

Cosby s'enfronta a una pena de fins a deu anys de presó per cadascun dels tres delictes dels quals ha estat declarat culpable. A banda de a la presó, el jurat popular que ha emès la sentència, compost per set homes i cinc dones, podria provocar que l'actor hagués de pagar una multa de 20.500 euros.

stats